Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

De bizarre hotelsuites van Dubai

In een ministaatje met zo’n 600 hotels, waarvan 65 met 5 sterren of meer, is niemand snel onder de indruk van een flesje wijn op de kamer of gratis wifi. Daar is meer voor nodig. Bijvoorbeeld een bubbelbad met uitzicht op 65.000 fleurige vissen in een subtropische lagune. Of een eettafel aan de skipiste, terwijl het buiten meer dan 40 graden is.

Sterren als Robert De Niro, Antonio Banderas, Lily Allen en Naomi Campbell verbleven in het Atlantis, een van Dubai’s megahotels. De bouw duurde 2 jaar en kostte 1,2 miljard euro. Tijdens de extravagante opening in 2008 ging in een kwartier tijd 25 miljoen euro aan vuurwerk in rook op. Critici beweerden dat dit het keerpunt was voor de hotel-boom van Dubai. Het tegendeel is waar: nog altijd hebben de hotels hier de hoogste bezettingsgraad ter wereld.

Slaap zacht: de piste sluit om middernacht

De koudste: Kempinski’s skichalet

Buiten is het smoorheet, binnen valt verse poedersneeuw. Dat er in Dubai kan worden geskied, is op zichzelf al bizar. Nog gekker zijn de 15 skichalets van vijfsterrenhotel Kempinski, die via grote panoramaramen uitkijken op de piste. Deze ruime suites van 45 tot 228 vierkante meter zijn voorzien van een passende alpiene inrichting, zoals een knapperend haardvuur.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Kempinski Hotel Mall of the Emirates, Sheikh Zayed Road, Dubai

De natste: Atlantis’ onderwatersuite

Een bubbelbad nemen terwijl haaien, zeepaardjes en reuzenmanta’s nieuwsgierig naar binnen koekeloeren – dat kan in hotel Atlantis op een van de Palmeilanden. De suites Neptune en Poseidon omvatten elk 3 verdiepingen en kijken via enorme ramen uit op de kunstmatige Ambassador Lagoon. Prijskaartje: vanaf 9.000 euro per nacht – inclusief butler.

+ Lees meer

Slaapkamer met uitzicht op 65.000 vissen

Bekijk op de kaart

Atlantis The Palm, The Palm Jumeirah, Dubai
Burj Al Arab hotel bij Jumeirah beach

De duurste: Burj Al Arabs Royal Suite

De Royal Suite van ’s werelds enige ‘zevensterrenhotel’ kost zo’n 17.000 euro per nacht. Met een privélift zoeft u rechtstreeks naar uw paleis op de 25ste verdieping. De woonkamer is een mix van handgeknoopte tapijten en zuilen met bladgoud. Twee slaapkamers, waarvan één met ronddraaiend hemelbed, plus een privébioscoop horen ook bij uw onderkomen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Burj Al Arab, Jumeirah Road, Jumeirah, Dubai

Foto credits

  • Slaap zacht: de piste sluit om middernacht: Kempinski Hotel
  • Burj Al Arab hotel bij Jumeirah beach: Irina Schmidt, Shutterstock