Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Ontdek de wereld van Coca-Cola

Ze wordt gedronken van Los Angeles tot Japan en van de Thaise jungle tot aan de uitgestrekte savanne in Afrika: Coca-Cola is de bekendste frisdrank ter wereld. De fascinerende historie van dit bruisende merk kunt u beleven in World of Coca-Cola in Atlanta.

8 mei 1886 Atlanta, Georgia: de lokale farmaceut Dr. John Stith Pemberton brengt een fles van zijn nieuwe siroop naar Jacob’s Pharmacy. Het goedje valt meteen in de smaak en wordt voor 5 cent per glas verkocht in de soda-automaat. Gemengd met bruisend water wordt het drankje meteen bestempeld als ‘delicious and refreshing’. Niemand had toen kunnen vermoeden wat voor een blijvende wereldhit zou worden.

De Chevrolet uit 1939

Van neonsigns tot retro posters

Het gebouw in het Centennial Olympic Park in het hart van Atlanta is niet te missen: het grote glazen Coca-Colaflesje op het dak is al van verre te zien. Hoewel World of Coca-Cola al sinds 1990 bestaat, huist het museum pas sinds 2007 in het futuristische pand midden in het park. Bij binnenkomst in de lobby springen meteen de 7 Coca-Colasculpturen in het oog die speciaal voor de Olympische Spelen van 1996 zijn gemaakt. Maar dit is nog niks vergeleken bij de eindeloze verzameling neonsigns, koelkasten, reclameborden, auto’s en retroposters die worden tentoongesteld. Zo staat hier een oude Chevrolet pick-uptruck uit 1939 en een oude frisdrankautomaat uit 1880. Verzamelaars zullen zeker gaan kwijlen van de uitgebreide collectie posters en andere reclameuitingen die Coca-Cola in de loop van de eeuw gemaakt heeft.
Retro Coca-Colamachines

Het geheime recept

Het recept van Coca-Cola is misschien wel een van de best bewaarde geheimen ter wereld. Het ligt opgeslagen in de Vault of the Secret Formula, en hoewel er uiteraard niemand bij mag, kunt u als bezoeker wel dichter bij het geheim komen door diverse interactieve tentoonstellingen. Zo is er de ‘Virtual Taste Maker’ waarin u virtueel smaken kunt mixen om te kijken of u de perfecte Coca-Cola smaak kunt benaderen. Of speel mee in de game: u wordt virtueel door 3 kamers geleid: The Triangle Room, de Secure Train Car en de Bank Vault. Allemaal locaties waar het geheime recept ooit is bewaard. Het spel test hoe goed u het geheim zelf kunt bewaren; u kunt ook uw vrienden of familie uitdagen.
De kluis met het geheime recept
Interactieve tentoonstellingen
64 Coca-Colaproducten proeven

Meloen Fanta uit Thailand

Een van de leukste attracties van World of Coca-Cola bevindt zich aan het eind van de tour: Taste It!. Hier kunt u maar liefst 64 Coca-Colaproducten van over de hele wereld proeven. Vanilla Coke en Cherry Coke kende u waarschijnlijk wel, maar had u al eens gehoord van het Italiaanse aperitief Beverly of de mierzoete Fanta Melon Frost uit Thailand? De mixing stations zijn ingedeeld op continent en u kunt naar hartenlust proeven, mixen en uitproberen.