Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Uitwaaien op Point Reyes

Een rit vanuit de stad over de Golden Gate Bridge brengt u naar een ander landschap. Ruige kliffen, prachtige grasweides en een diversiteit aan wildlife: welkom in Point Reyes National Seashore, een natuurgebied met talloze fiets- en wandelroutes en 130 kilometer uitgestrekte kustlijn om heerlijk aan uit te waaien. En dit alles op een steenworp afstand van de stad.

President John F. Kennedy verklaarde Point Reyes in 1962 tot Nationaal Park. Behalve de natuurlijke schoonheid heeft het park ook een grote historische betekenis. Zo’n 5.000 jaar geleden was dit het leefgebied van de Coast Miwok Indianen. Naar verluidt kwam de Engelse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake hier in 1579 aan land en zette Point Reyes op de kaart.

Point Reyes National Seashore
Point Reyes National Seashore

San Francisco

Vuurtoren in de mist

Point Reyes staat bekend als een van de mistigste plekken van de Verenigde Staten. In de zomermaanden kan de mist hier zo dik zijn dat het zicht vaak niet meer dan enkele meters bedraagt. Niet vreemd dus dat hier een vuurtoren is geplaatst. Ruim een eeuw scheen de toren haar licht over de golven van de oceaan, maar in 1975 kwam er een geautomatiseerd licht voor in de plaats. De oude vuurtoren is nu een van de hoofdattracties van Point Reyes. Via een 310 treden tellende trap kunt u afdalen naar de rotspunt, het meest westelijke puntje van het park. In de maanden april, mei en juni is dit een perfecte plek voor het spotten van walvissen die langs de kust richting het noorden migreren.

De vuurtoren van Point Reyes
Kudde Tule-herten bij Tomales Point

Zeldzame herten

Een bijzondere plek in het park is het Tule Elk Preserve bij Tomales Point. Hier leeft een grote kudde zeldzame tule-herten. Deze soort was eind 19de eeuw nagenoeg uitgestorven. In 1978 werd er een kleine kudde losgelaten in Tomales Point, waarna de herten zich snel vermenigvuldigden: op dit moment leven er zo’n 450 in het Point Reyes National Seashore park. Juli, augustus en september zijn de paringsmaanden. Vrijwilligers informeren nieuwsgierige bezoekers in die periode over de herten en hun leefgewoontes.

De kustlijn van Point Reyes

Watervallen en getijdenpoelen

Met de altijd aanwezige wind en een watertemperatuur die zelden boven de 10 graden Celsius komt, is zonnebaden hier niet echt een aanrader. U kunt beter focussen op de natuur: de kustlijn biedt adembenemend mooie landschappen. Elk strand heeft zo zijn eigen highlights. Bij Wildcat Beach kletteren 2 watervallen rechtstreeks vanaf de rotswand de oceaan in, en op Palomarin Beach zijn bij laag water veel getijdenpoelen te vinden met daarin kleurrijke zeesterren. Een strandwandeling was nog nooit zo divers!

De Alamere-waterval op Wildcat Beach