KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Vlooienmarkten vol verrassingen

In Los Angeles wordt elk weekeinde wel ergens een grote vlooienmarkt gehouden. Honderden handelaren uit Californië en andere staten tonen er antiek, bijzondere verzamelaarsobjecten en alles wat verder enige waarde heeft. De honderden stands van verkopers worden afgewisseld met kraampjes voor eten en drinken en podia met livemuziek – een bezoek aan zo’n ‘all American flea market’ is een verrassende ontdekkingsreis.

Schilderijlijsten, vazen uit grootmoeders tijd, blikken kinderspeelgoed: wie op zoek is naar een bijzonder souvenir of een origineel cadeau slaagt zeker op een van de vlooienmarkten in Los Angeles. De stad is een magneet voor hippe jonge mensen – de vlooienmarkt, met zijn vintagekleding en -sieraden en herontdekte meubel- en designstijlen, is hun ontmoetingsplaats. Even snuffelen en daarna eten en drinken op een terras tussen de kraampjes. Vlooienmarkten zijn er het hele jaar door, in grote hallen, sfeervolle pakhuizen of op parkeerterreinen.

Zoeken naar schatten op de vlooienmarkt
Zoeken naar schatten op de vlooienmarkt

Los Angeles

Melrose: altijd iets te vinden

Charmante zondagsmarkt

De Melrose Trading Post is een compacte, charmante zondagsmarkt op het terrein van de Fairfax High School. Zo’n 200 handelaars verkopen hier hun spullen, er is eten en drinken, en rond 1 uur ’s middags treedt The Paul Diblasi Trio op. De markt is elke zondag open, ‘rain or shine’. De entree (2 dollar per persoon) gaat deels naar een project dat kunstwerken op openbare scholen ondersteunt. Van de opbrengst werd al een klein theater bij de school gebouwd, waar beginnend acteertalent kan oefenen en optreden.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

7850 Melrose Ave, Los Angeles

Nieuwe klassieker: Downtown Flea

Sinds juli 2013 heeft Los Angeles een nieuwe, extra hippe vlooienmarkt: Downtown Flea, in de Historic Core, een oude weer opgewaardeerde wijk in het centrum. Oprichter Phillip Dane is sinds begin jaren ’90 actief als marktorganisator met een missie: Dane ziet de vlooienmarkt als een plek om nieuwe mensen te ontmoeten, plezier te hebben en recessie-‘proof’ inkopen te doen. Downtown Flea trekt mensen uit de buurt, maar ook hippe jongeren die op zoek gaan naar bijvoorbeeld jaren ’50-kleding, tweedehands designmeubilair en vintage skateboards. Er is een aparte foodcourt. Elke laatste zondag van de maand, entree 5 dollar.

+ Lees meer

Tweedehands schoenen

Bekijk op de kaart

246 S. Spring St., Los Angeles
The Rose Bowl Flea Market

The Rose Bowl Flea Market

The Rose Bowl Flea Market is de oudste vlooienmarkt van LA en meteen ook een van de grootste. Al 40 jaar lang komen hier elke tweede zondag van de maand gemiddeld zo’n 2.500 handelaren bijeen. Hier vindt u, behalve tweedehands interieurspullen, veel hoogwaardig antiek. Jong en hip LA komt vooral af op het gedeelte met vintagekleding en -sieraden. In talloze kraampjes kunt u eten en drinken kopen, van pretzels tot ‘frozen lemonade’, van smakelijk deeggebak tot cocktails. Entree: 8 dollar per persoon.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

1001 Rose Bowl Drive, Pasadena