Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Get the party started in Johannesburg

Johannesburg kent een gevarieerd nachtleven. Restaurants, bars en jazzclubs zijn er in overvloed. Maar het echte feest, dat tot in de allervroegste uurtjes doorgaat, vindt plaats in de wijken Rosebank en Sandton. Hier nuttigen de kosmopolitische inwoners van de stad een drankje in een van de vele cocktaillounges. Of ze dansen tot de zon weer opgaat.

Zowel Rosebank als Sandton zijn moderne welvarende wijken ten noorden van het centrum van Johannesburg. Hier wonen en werken de succesvolle professionals, de trendy ontwerpers en de nationale beroemdheden. Ook is er een aanzienlijke homogemeenschap. ’s Avonds vindt in Rosebank iedereen zijn vertier en ontspanning in een van de vele cafés, bars en clubs rondom het Design District. In Sandton bruist het zodra het donker wordt in de buurt van Fourways en het luxe winkelcentrum Sandton City.

Nachtleven van Johannesburg
Nachtleven van Johannesburg

Johannesburg

Een avondvullend programma

Mondain, uitbundig, sexy. Zo valt het nachtleven in Sandton City het best te omschrijven. Trendy loungebars en hippe clubs liggen bij elkaar om de hoek, waardoor een avondje uit zo is ingevuld. Een avondje Sandton City begint met een aperitief op het geweldige dakterras van de Sun Bar, daarna is de intieme, luxe VIP Room de ideale plek voor een glas champagne of een cocktail. Doet u liever een drankje in de elegante Cocoon Lounge, eventueel met een sigaar erbij? Als het tijd is om te dansen, is  de Icon Club of Taboo niet ver weg. In beide clubs worden verschillende muziekstijlen gedraaid, van urban en hiphop tot spetterende dancemuziek.

Op het dakterras van de Sun Bar
Rise & Shine Festival in Sandton

Classy clubbing

Het uitgaansleven van Rosebank speelt zich af rond het Design District, een bonte verzameling cafés, bars en clubs waar een hip publiek, een luxueus decor, goede muziek en al even goed gevulde drankkasten de avond maken. Wie op zoek is naar een intieme, chique loungebar kan uitwijken naar Hush, prima plek om te dansen. Meer een liefhebber van cool en fashionable? Kies dan bijvoorbeeld voor het populaire SET – mede vormgegeven door de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders.

De start van een geslaagd avondje

Foto credits

  • Rise & Shine Festival in Sandton: Vark1, Flickr