KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De leukste winkels van New York

Winkelen in New York City is meer dan alleen maar het eindeloos passen van kleding en schoenen. In de Big Apple is letterlijk alles te koop. Van gigantische boekenwinkels tot high-tech camera shops: u vindt het hier. Niet voor niets hebben veel grote winkelketens hun ‘flagship store’ in deze bruisende stad gevestigd.

Winkelen in New York is een ervaring op zich. Omdat de stad zo uitgestrekt is, is het raadzaam van tevoren goed te plannen waar u naartoe wilt en een route uit te stippelen om onnodig heen en weer reizen te voorkomen. Manhattan is uiteraard ‘the place to be’, maar wie buiten de gebaande paden wil gaan, kan ook in het hippe Brooklyn zijn hart ophalen. Dit zijn de adresjes die u zeker even moet bezoeken.

Vele ‘Flagship stores’ in New York City
Vele ‘Flagship stores’ in New York City

New York

Strand Books

Bergen boeken

Bijna 30 kilometer aan boeken maakt van Strand Books de ultieme droom voor fanatieke lezers. De winkel heeft meer dan 2,5 miljoen boeken op de plank staan, verdeeld over 3 bomvolle verdiepingen. Van The New York Times-bestsellers tot zeer zeldzame of tweedehands exemplaren – u vindt het hier. Strand Books stamt uit 1927 en is de enig overgebleven winkel van de befaamde ‘Book Row’ uit die tijd: 6 blokken vol boekwinkels op 4th Avenue. De winkel koopt ook boeken op, zodat u uw reeds gelezen exemplaren mooi kunt inwisselen voor nieuw leesvoer als het tijd wordt om het vliegtuig naar huis te pakken.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

828 Broadway, New York City

Oogverblindende diamanten

Geen juwelier ter wereld is zo bekend als Tiffany & Co. De flagship store van dit juwelenimperium is gevestigd aan de prestigieuze 5th Avenue. Audrey Hepburn stond hier in de film ‘Breakfast at Tiffany’s al verlekkerd door de ramen te staren, en nog steeds zijn de ‘windows’ hier een attractie op zichzelf. Binnen wachten diamanten, diamanten en nog meer diamanten. Een serieuze aankoop kan hier aardig in de papieren lopen, maar gelukkig zijn er ook sieraden te koop onder de 250 dollar.

+ Lees meer

“Beleef uw eigen Breakfast at Tiffany’s bij dit wereldberoemde juwelenimperium”

Bekijk op de kaart

727 5th Avenue, New York City
B&H Photo-Video

Fascinerende fotowinkel

Fascinerend is het juiste woord om de gigantische zaak B&H Photo-video te omschrijven. Vitrines vol camera’s, lenzen, studiolampen en accessoires lonken naar de gretige bezoeker. Achter de toonbank staan orthodoxe Joden die de boel ondanks de drukte, uiterst geordend laten verlopen. Als u eenmaal uw keuze heeft gemaakt, verdwijnt uw aankoop in een bak die via een ingenieus transportsysteem aan het plafond richting kassa gaat. Let wel: de winkel is op zaterdag gesloten in verband met sabbat.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

420 9th Avenue between 33rd & 34th Street, New York

Chocolade om van te watertanden

In de trendy wijk DUMBO (District Under the Manhattan Bridge Overpass), in Brooklyn links en rechts van de staalblauwe Manhattan Bridge, vindt u de chocoladewinkel van Jacques Torres. Dit is de hemel voor chocaholics. Willy Wonka zou met recht jaloers zijn op de tientallen bonbons, chocoladekoekjes en andere traktaties die hier staan uitgestald. Door de ramen ziet u de chocolatiers de meest bijzondere creaties maken. Behalve in Brooklyn heeft  Jacques inmiddels ook vestigingen op Manhattan.

+ Lees meer

Manhattan Bridge

Bekijk op de kaart

66 Water Street, Brooklyn, NY