Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Olympisch skiën in Calgary

Er zijn veel redenen om naar Calgary te gaan, maar een van de belangrijkste is toch wel wintersport. De Canadese stad ligt aan de voet van de indrukwekkende Rocky Mountains en dat zorgt voor ongekende sneeuwgaranties. Daal af in het adembenemende Banff National Park of meet uzelf met Olympische skiërs in het Olympic Park.

In 1988 vonden de Olympische Winterspelen plaats in Calgary. Een bezoekje aan het Olympic Park, 15 minuten buiten het centrum, is echt een aanrader. In de winter kunt u hier geweldig skiën, snowboarden en zelf de bobsleebaan testen. ’s Avonds is het heerlijk bijkomen in een van de vele ‘cowboy bars’ die het centrum van Calgary rijk is.

In de skilift bij Lake Louise

Perfecte poedersneeuw

Poedersneeuw is een groot goed onder wintersporters, en dat is precies waar de skigebieden van Calgary bekend om staan. In Banff, een van Canada’s mooiste National Parks, is de poedersneeuw dankzij de droge lucht eerder regel dan uitzondering. Het park, dat 6.641 vierkante kilometer aan valleien, bossen, gletsjers, rivieren en bergen beslaat, wordt ook wel de Parel van de Rockies genoemd. Het is het op twee na grootste skigebied van Canada; het skiseizoen duurt hier maar liefst 6 maanden!
Banff kent 3 skigebieden: Banff Mount Norquai, Sunshine Village en Lake Louise. De hoogste toppen variëren van 2.133 tot 2.730 meter, en elk gebied heeft een eigen snowboardpark. Met een Tri Area-skipas heeft u toegang tot alle gebieden.
Winterlandschap in Banff National Park
Omhoog in de skilift

Olympische afdalingen

Op slechts 3 kwartier rijden van Calgary ligt Mount Nakiska: de Olympische berg van Canada waar in 1988 de alpineskicompetities werden gehouden. Nog steeds kunt u hier afdalen op parcoursen van Olympische lengte. Maar er is meer: in het Tube Park kunt in een rubberband van heuvels glijden, en in het Rail Park halen snowboarders baanbrekende stunts uit. Mount Nakiska, met brede en overzichtelijke pistes, is ideaal voor beginnende skiërs.