Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Goed vermaak in Las Peñas

Het oudste en gezelligste gedeelte van Guayaquil, de grootste stad van Ecuador, is Las Peñas. Een populaire wijk vol karakteristieke gekleurde huizen, restaurants, winkels en cafés. Het ligt aan het einde van de bekende boulevard Malecón 2000, aan het water van de Río Guayas. In de nauwe, geplaveide straatjes staan knusse door families gerunde restaurants. Omdat er veel kunstenaars wonen, is het ook een lust voor de kunstliefhebber.

Las Peñas bestaat al eeuwen, maar is meerdere keren afgebrand. De oudste huizen die er staan zijn hierdoor niet meer dan 100 jaar oud. Toch ogen de woningen veel ouder. Ze zijn namelijk gebouwd in de stijl van de huizen die er ook in de 18de en 19de eeuw stonden. De buurt heeft inmiddels al heel wat bijzondere bewoners gehad, onder wie Ernesto ‘Che’ Guevara en president Francisco Robles.

Kleurrijke huizen in Las Peñas
Kleurrijke huizen in Las Peñas

Guayaquil

Kunstzinnige reis naar het hoogtepunt

Veel huizen in Las Peñas zijn een tijd lang slecht onderhouden waardoor de wijk steeds onaantrekkelijker werd. Maar inmiddels zijn de meeste huizen gerenoveerd en ziet alles er weer vrolijk en sfeervol uit. Vooral de doodlopende straat Numa Pompilio Llona is met zijn galeries en typische huizen een aanrader. Vanaf deze straat begint ook de 444 treden tellende trap naar de top van de heuvel Cerro Santa Ana. Elke trede is genummerd. Het is een behoorlijke klim, maar u bereikt zo het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de wijk: de vuurtoren, met een fantastisch uitzicht over de rivier, de nieuwe haven en de stad. Ook vanaf de koloniale kapel vlak bij de vuurtoren is het uitzicht spectaculair.

Genummerde treden richting de vuurtoren

“Dankzij de verschillende muziekstijlen, goede cocktails én hippe bandjes is er keuze genoeg.”

Geliefd om cocktails en muziek

Las Peñas is een veilige wijk; vooral in het weekend is het een geliefde plek voor een avondje uit. Dankzij de verschillende muziekstijlen, goede cocktails, gezellige restaurants én hippe bandjes is er keuze genoeg. Dus jong en oud, toerist en inwoner; iedereen gaat hier graag naartoe. Een van de bekendste bars hier is La Paleta. Wie naar binnen stapt heeft het idee een modern ingerichte grot in te lopen. U kunt loungen op comfortabele banken, waarop levensgenieters van een cocktail nippen. Als u zin heeft om te dansen, hoeft u niet lang stil te zitten; in de hele wijk kunt u tal van swingende live-optredens vinden.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

La Paleta


Mansion Del Rio


Numa Pompilio Llona


Guayaquil


Ecuador