Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Romantische liefdessuites

Parijs mag dan de naam hebben, toch maakt Istanbul minstens zo veel aanspraak op de titel ‘liefdesstad’. Het is een perfecte bestemming voor verliefden, pas-getrouwden of koppels die hun liefde weer eens willen bezegelen. En wat is dan mooier dan een verblijf in een bijzondere hotelkamer, speciaal ingericht voor een intiem samenzijn?

Is het de magische oosterse sfeer waarvan de hele stad doordrongen lijkt te zijn? Of komt het door de indrukwekkende uitzichten over de Bosporus en de zonsondergangen in de Zee van Marmara? De romantiek van Istanbul ligt overal voor het grijpen. Deze stad verleidt en betovert. U zult de sensuele geuren van de bazaars en de mystieke geluiden uit de eeuwenoude moskeeën en kerken nooit meer vergeten. Tot over uw oren verliefd keert u terug naar huis.

Romantisch Istanbul
Romantisch Istanbul

Istanbul

Witt Suites, een romantisch hotel in Istanbul

Ontbijt op bed

Ergens tussen de galerieën, terrassen en restaurants van Cihangir, en op loopafstand van het museum Istanbul Modern en de barretjes van Beyoğlu, vindt u boetiekhotel Witt Suites. De 17 kamers zijn stijlvol ingericht door ontwerpbureau Autoban, die ze voorzag van grijs marmeren badkamers, fijne sofa’s en Bose iPod-docks. Het resultaat is de sfeer van een luxueuze loft. De heerlijke bedden met leren hoofdeinden lijken ervoor gemaakt om de hele dag op te blijven liggen – gelukkig kunt u hier zonder extra kosten ontbijt op bed bestellen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Defterdar Yokusu, 26

Four Seasons aan de Bosporus

Kaarsen in het paleis

Het Four Seasons Hotel aan de oever van de Bosporus is een van de populairste trouwlocaties bij de beau monde van Istanbul. Waarschijnlijk omdat dit poederroze, voormalig Ottomaanse paleis, met handgeschilderde decoraties op het plafond en veel marmer en pluche meer aanvoelt als een intiem resort dan een hotel. Onweerstaanbaar romantisch is het terras dat, net als sommige kamers, uitzicht op de rivier biedt. ’s Avonds is het verlicht door fakkels. De grote spa van het hotel is voorzien van een speciale 2-persoonssuite.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Çırağan Cad, 28

Een privé hammam

Super-de-luxe kamers met glimmende draperieën, walnoten meubels en badkamers van mooi kalksteen. Een XL-minibar, foto’s van de bekende Turkse fotograaf Ara Güler aan de muur en een wijnlounge in de lobby. Het Park Hyatt Macka Palas, gelegen tussen de chique winkels in Nişantaşi, heeft het allemaal. Maar wat, behalve elkaar, heeft u nog nodig als u in een Spa Suite verblijft, met daarin een bad groot genoeg voor 2, een eigen hamam en stoomruimte, en uiteraard een afstandsbediening om het licht mee te dimmen?

+ Lees meer

Het Park Hyatt Macka Palas

Bekijk op de kaart

Tesvikiye, Bronz Sokak, 4 Sisli

Foto credits

  • Witt Suites, een romantisch hotel in Istanbul: Witt Istanbul Suites, Flickr
  • Four Seasons aan de Bosporus: C.C. Chapman, Flickr
  • Het Park Hyatt Macka Palas: leyla.a, Flickr