KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Salute! De Italiaanse aperitivo

Ooit was de ‘aperitivo’ een simpel drankje dat werd genuttigd voor het eten, vergezeld van wat nootjes of olijven. Het wordt nog vaak zo gedaan maar tegenwoordig is in de hippere wijken van Rome de aperitivo de trots van menig restaurant en bar. De beste wijnen worden geserveerd met de meest culinaire hapjes. Het zijn er vaak zo veel dat u het diner, dat eigenlijk nog hoort te volgen, wel kunt overslaan.

De aperitivo is de Italiaanse versie van het ‘cocktail hour’ en vindt over het algemeen plaats tussen 7 en 9 uur ’s avonds. Aangezien Italianen zelden voor 9 uur ’s avonds eten, zijn dit de ideale uren om bij te kletsen met familie, vrienden of collega’s. Hoewel de aperitivo in heel Italië een populaire traditie is, weten de Romanen pas echt hoe ze er een evenement van moeten maken. Bij deze bars wordt u in ieder geval niet teleurgesteld.

De aperitivo is het Italiaanse cocktail hour
De aperitivo is het Italiaanse cocktail hour

Rome

De Stravinski bar

Stravinskij Bar

Designer zonnebrillen en handtassen in de aanslag: in de chique Stravinskij Bar is het zien en gezien worden. Binnen hangt de sfeer van een exclusieve loungeclub met stoelen van paars fluweel en gedimde lichten. Maar eigenlijk is vooral de prachtige tuin de reden waarom men hier massaal naartoe komt. Onder elegante witte parasols drinkt u hier ‘award winning’ cocktails tussen wuivende palmbomen en andere exotische planten.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Stravinskij Bar, Via del Babuino 9, Rome

Oppio Caffè

Behalve voor de fantastische aperitivo is er een andere reden waarom Oppio Caffè zo populair is: het geweldige uitzicht op het Colosseum. Wie eens een foto van dit icoon wil hebben vanuit een ander perspectief zit hier goed. Zowel binnen als buiten staan tafeltjes en bij uw eerste drankje krijgt u een bord dat u kunt vullen met heerlijke hapjes. Het is geen ‘all-you-can-eat’ maar voor 5 euro is een tweede bord snel geregeld. Het aanbod bestaat uit pizza, rijst, salades en de bekende ‘fritti’: gefrituurde snacks zoals mozzarella balletjes.

+ Lees meer

Geweldig uitzicht op het Colosseum

Bekijk op de kaart

Oppio Caffè, Via delle Terme di Tito 72, Rome
Pizza bij Doppio Zero

Doppio Zero

Doppio Zero betekent dubbel nul en verwijst naar het type bloem dat in deze gezellige wijnbar voor het pizzadeeg gebruikt wordt. Want pizza’s maken kunnen ze hier als geen ander! Het overige eten is trouwens ook van zeer goede kwaliteit: Romanen staan hier letterlijk na hun werk in de rij om naar binnen te mogen. Het  aperitivo-buffet van deze bar staat bekend als één van de meest uitgebreide in Rome, en bestaat naast pizza onder meer uit foccacia’s, salade, couscous en zelfs wat zoete lekkernijen om mee af te sluiten.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Doppio Zero, Via Ostiense 68, Rome

Fluid Bar

‘Go with the flow’ is het motto in de Fluid Bar. Deze kleurrijke cocktailbar ligt aan de trendy Via del Governo Vecchio en is vooral populair onder jongeren. Buiten worden nieuwsgierige voorbijgangers naar binnen gelokt door schermen met bubbelende vloeistof: een concept dat binnen nog verder wordt uitgewerkt. Onder de glazen vloer ligt een lava-achtige vloeistof die bij elke voetstap verplaatst wordt en ook de tafels zijn hiermee gevuld. Het buffet is meer dan vullend en het cocktailmenu extravagant en eindeloos lang.

+ Lees meer

Fluid Bar

Bekijk op de kaart

Fluid Bar, Via del Governo Vecchio 46, Rome