Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Zoete verleiding in de cukrárna’s van Praag

Zoetekauwen zijn in Praag aan het goede adres. Zij kunnen er van alles vinden, van snoepjes en zuurtjes tot taartjes en chocolade. Bijna elke straat telt wel een cukrárna, oftewel een Tsjechische patisserie, waar allerlei zoetigheden in de vitrine lonken om te worden geproefd. Kies uit vrolijke figuurtjes van marsepein of neem een fruitgebakje tjokvol bosbessen en room. Wie kan een plakje versgebakken bábovka, een caketulband, weerstaan?

Cukrárna’s zijn in Praag een geliefde plek voor jong en oud, voor zomaar iets lekker bij de koffie of op warme dagen een ‘zmrzlina’, een ijsje. In de binnenstad van Praag zijn sommige cukrárna’s al generaties lang in bedrijf, af en toe zult u een gezellig maar ietwat oubollig interieur tegenkomen. Ook modernere cukrárna’s zijn in opmars: hier voeren strakke vormen en flitsende kleuren de boventoon. Ontdek de Tsjechische patisserieën en laat u verleiden tot de heerlijkste suikerwaren van Praag.

Trdelnik, tradionele lekkernij
Trdelnik, tradionele lekkernij

Praag

Praagse Macarons

Charme uit de jaren ‘30

Erhartova Cukrárna is een begrip in Praag. Menig Tsjech zal zich verjaardagen herinneren waarbij er op Erhartovataartjes werd getrakteerd. Het filiaal in de wijk Letná staat er al sinds 1937 en afgezien van een kleine opknapbeurt is er al die jaren weinig aan het interieur veranderd. Wie geluk heeft kan een plekje bij het raam veroveren. Bestel een pot thee, kies uit de macarons in alle kleuren van de regenboog en laat het drukke stadsleven rustig aan u voorbijgaan.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Erhartove Cukrárna, Milady Horákové 387/56, Praag, Tsjechië

Bakkende alchemisten

Cukrárna Alchymista is een van de charmantste cukrárna’s van Praag. De heerlijke aroma’s in dit knusse etablissement verraden het al: gasten kunnen kiezen uit verschillende soorten losse thee. Er is ook een uitgebreide selectie taartjes met Franse namen. Waag u bijvoorbeeld aan de Mont Blanc: een flinke chocoladetaart. Op het plafond pronkt een fresco van de kunstenaar Jan Kristofori met het thema alchemie, wat meteen de naam van deze cukrárna verklaart. In de zomer is het in de romantische binnentuin heerlijk toeven met een koel glas rosé en een zoete versnapering.

+ Lees meer

Heerlijke cukrárna’s

Bekijk op de kaart

Cukrárna Alchymista, Jana Zajíce 975/7, Praag, Tsjechië

Karelsplein

Italiaanse snoepwinkel

Italská Cukrárna is geen gewone patisserie. Zoals de naam al zegt, prijken hier Italiaanse zoetigheden achter de toonbank. Hier kunt u kiezen uit maar liefst 20 soorten sundae’s en 30 smaken milkshake van huisgemaakt Italiaans ijs. Niet alleen het ijs is er in alle kleuren, ook het interieur is bijzonder fleurig. De enigszins kitscherige wandschilderingen van Venetiaanse vergezichten en felgekleurde plastic stoelen dragen alleen maar bij aan de vrolijke sfeer van deze cukrárna. Tip: Italská Cukrárna ligt vlakbij het Karelsplein, ideaal voor een pauze na een wandeling door het park.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Italská Cukrárna, Vodičkova 673/4, Praag, Tsjechië

Foto credits

  • Praagse Macarons: Sascha Ureten, Flickr
  • Karelsplein: Poo-tee-weet, Flickr