Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

De mooiste snorkel- en duikplekken van Curaçao

Aruba en Bonaire staan bekend als paradijs voor duikers en snorkelaars, maar Curaçao is minstens zo mooi. En vaak een stuk laagdrempeliger: doordat het koraalrif hier dicht bij de kust ligt, kan er op talloze plekken zo vanaf het strand naartoe worden gezwommen. Zet uw snorkel op of neem een zuurstoffles mee, plons in de Caribische Zee en ontdek de wondere onderwaterwereld van kleurig koraal en fleurige vissen.

In vergelijking met het wat dorre en ruige landschap aan wal is Curaçao onderwater wonderbaarlijk weelderig en gevarieerd. Het wemelt er van de dolfijnen, zeeschildpadden, reuzenmanta’s, murenen, papegaaivissen, geelstaartsnappers en ongevaarlijke verpleegsterhaaien. Het warme en kalme zeewater met vaak meer dan 30 meter zicht maakt het echt een feest om hier in zee te stappen – zeker met al die koraaltuinen en scheepswrakken. Op een rij: de 3 mooiste plekken van Curaçao om te snorkelen of duiken op zwemafstand van het bountystrand.

Kleurig koraal in de wateren rond Curaçao
Kleurig koraal in de wateren rond Curaçao

Curaçao

Ontmoet een koraalduivel in Wonderland

Alice in Wonderland bij Playa Kalki

De kalkstenen kliffen en het witte strand van zand en koraalgruis zijn al prachtig, maar de bijnaam van Playa Kalki (Wonderland) slaat vooral op de wondere onderwaterwereld. Als een hedendaagse Alice in Wonderland valt u hier van de ene in de andere verbazing. Op 3 minuten zwemmen van het strand zijn roggen, schildpadden, murenen en zeekreeften te zien rond paddenstoelvormige koraalformaties. Het strandje is bereikbaar via een trap vanaf de Kurá Hulanda Lodge & Beach Club. Een uitrusting kunt u huren bij Go West Diving, www.gowestdiving.com.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Playa Kalki, Westpunt, Curaçao

Caracasbaai: snorkelen rond een sleepbootje

30 jaar geleden zonk een klein sleepbootje vlak bij de rotskust in de Caracasbaai. Het met koraal begroeide scheepswrak ligt slechts op 5 meter diepte is daardoor een topattractie voor zowel duikers als snorkelaars. Golfslag en stroming zijn er nauwelijks, zodat het ontspannen dobberen is boven de murenen, trompetvissen, engelvissen en het kokerkoraal. Voor duikers is er iets verderop een tot 30 meter diep steil aflopende koraalwand. Het sleepbootje is zwemmend te bereiken vanaf het strand of per boot met Down Town Diving, www.downtowndiving.info.

+ Lees meer

Scuba duiken

Bekijk op de kaart

Tugboat, Caracasbaai, Curaçao

Snorkelen zo vanaf het strand

Cas Abao: plantagestrand met zeepaardjes

Cas Abao is een privéstrand met wit zand, wuivende palmbomen en kristalhelder azuurblauw zeewater. De faciliteiten zijn er uitstekend: een strandrestaurant, ligbedjes, douches, toiletten, kluisjes en zelfs massages. Stapt u het water in, dan ziet u allerlei soorten hard en zacht koraal, zeesponzen, papegaaivissen, pijlstaartroggen, murenen, kogelvissen en sergeant-majoors. Met een beetje geluk komt u ook schildpadden en zeepaardjes tegen. Het strand is bereikbaar via de poort van de voormalige plantage Cas Abao. Uitrusting is ter plekke te huur bij de duikshop, www.casaboudiveandwatersports.com.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Playa Cas Abao, Banda Abou, Curaçao

Foto credits

  • Snorkelen zo vanaf het strand: I DEM I ,Flickr