KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De vibe van Venice Beach

Er ís een zandstrand van ongeveer 5 kilometer lang, maar dat is zelden de reden dat mensen naar Venice Beach komen. Dit strand is vooral bekend om de bonte mix aan opvallende mensen, straatartiesten en California beachboys. Mensen kijken is waar het hier om draait.

Venice Beach hoort bij het stadsdeel Venice, gelegen tussen Santa Monica Boulevard en Marina del Rey. Het gebied dankt zijn naam aan de vele kanalen die hier in 1905 gegraven zijn om er een woongebied van te maken. In de jaren ‘20 werd een groot aantal kanalen weer dichtgegooid om straten aan te leggen voor de paardenkoetsen. Gelukkig zijn er een aantal bewaard gebleven die nu een bijzonder buurtje vlakbij het strand vormen.

De kustlijn van Venice Beach
De kustlijn van Venice Beach

Los Angeles

Excentrieke boardwalk

Op de Ocean Front Walk, de ‘boardwalk’ van Venice Beach, is het altijd druk. Talloze straatartiesten –  van muzikanten en zangers tot acrobaten en goochelaars – vermaken hier het publiek. Spieren worden opgepompt aan Muscle Beach, de plaats waar bodybuilders en fitnessfanaten aan hun lichaam werken op de toestellen die hier staan. Of ze dit daadwerkelijk doen om fitter te worden of omdat ze vooral graag hun lichaam showen aan het altijd aanwezige publiek, blijft natuurlijk de vraag.

Artiest op de boardwalk van Venice Beach
Fietsend of skatend langs het strand

California dreaming

Sporten is hier sowieso een populaire bezigheid. Aan en op het strand liggen volleybal- en basketbalvelden en het lange fietspad dat van Venice Beach naar Santa Monica loopt is populair bij zowel skaters als fietsers. Rolschaatsen en fietsen kunnen gehuurd worden op diverse plekken aan de boardwalk. Skaten onder de palmbomen langs het strand terwijl de zon onder gaat: dat is Californië op en top.

Alternatieve souvenirs

Voor leuke, ietwat alternatieve souvenirs is Venice Beach een prima plek om te shoppen. Aan de boardwalk zijn tientallen winkeltjes te vinden met kleding en sieraden. Een tatoeage is hier trouwens ook snel gezet, al is dat wellicht een wat permanente souvenir. Voor nog meer aanbod is Abbot Kinney Boulevard een aanrader. Deze straat loopt schuin door de wijk Venice en heeft een fijne mix van boetiekjes, restaurants en hippe bars.

Winkels aan de boardwalk