KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Fonteinen in Aalborg
 

Waar Vikinggraven en moderne kunst samenkomen

Een stedentrip vol cultuur? Boek vliegtickets naar Aalborg en bezoek het Jens Bangs Stenhus of de Vor Frue Kirke in het historische centrum van de stad. Neem de lift naar het ondergrondse Franciscaner Kloostermuseum waar de entree afhangt van het gewicht van de bezoeker. Of bekijk aan de overkant van de Limfjord, het kanaal waar de stad aan ligt, Lindholm Høje. De bijzondere graven hier stammen nog uit de IJzer- en de Vikingtijd!

Architectuur om bij te watertanden

Aalborg kent bijzondere en gewaagde architectuur. Zoals het Utzon Center, vernoemd naar de architect van dit gebouw, Jørn Utzon. Hij ontwierp ook het Sydney Opera House. Eet smørebrød in het restaurant en wandel door het interessante gebouw vol architecten, designers en kunstenaars. Meer kunst ziet u in het Nordjyllands Kunstmuseum waar onder meer werken van Le Corbusier en Picasso hangen. De unieke lichtval van het pand geven de schilderijen een extra dimensie. Koop een kaartje voor een concert in het hypermoderne Musikkens Hus om uw dag compleet te maken. Aalborg is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Denemarken. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Aalborg!

Op de uitkijk met een aquavit

Golfen, hangen aan de waterkant, shoppen en uitgaan; Aalborg kent niet alleen culturele hoogtepunten. Neem de lift van Aalborgtårnet naar 55 meter hoogte. Terwijl u geniet van een fantastisch uitzicht over de stad en Noord-Jutland, kunt een hapje of drankje bestellen. Een aquavit bijvoorbeeld, van de beroemde plaatselijke destilleerderij. Bent u met de kinderen? Dwaal dan door de savannen, het oerwoud en Antarctica in Aalborg Zoo. In het Defensie- en Garnizoensmuseum mogen ze ook in auto’s, vliegtuigen en op motoren klimmen. Dus houd uw fototoestel in de aanslag!

Vliegtickets naar Aalborg voor een culturele vakantie

Een goedkoop vliegticket naar Aalborg boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Denemarken snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

yelp
Aalborg: Hotspots

 

Aalborg: soortgelijke bestemmingen