KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
De romantische grachten van Amsterdam
 

Praktische info Amsterdam, Nederland

Vervoer in de stad

Het centrum van Amsterdam is redelijk compact en gemakkelijk te voet te verkennen. Het kantoor van openbaar vervoersbedrijf GVB bij het Centraal Station beschikt over routekaarten en informatie over het kaartjessysteem, dat gebaseerd is op zones, waarbij hetzelfde kaartje geldig is in bussen, metro's en trams. Na middernacht zijn er nachtbussen die van het Centraal Station naar de meeste delen van de stad rijden. Taxi's behoren tot de duurste in Europa en het huren van een auto of zelf naar Amsterdam rijden wordt afgeraden. Een ideale manier om u te verplaatsen is per fiets. Er zijn verschillende verhuurbedrijven in de stad (ongeveer € 10 per dag).

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese stekker met twee ronde pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. De gangbare creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, postkantoren of geldwisselkantoren (meestal aangeduid met de letters GWK). Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar geldwisselkantoren zijn open. Geldautomaten zijn overal te vinden en meestal 24 per dag te gebruiken.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Nederland is +31. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

112 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Schiphol Amsterdam

www.schiphol.nl

Vervoer naar de stad

Het spoorwegstation op de luchthaven bevindt zich onder Schiphol Plaza. Treinen vertrekken hier naar het centrum van Amsterdam en andere bestemmingen in Nederland. De treinen vertrekken regelmatig vanaf het luchthavenstation, behalve tussen 00.30 en 05.00 uur, wanneer de trein slechts eenmaal per uur rijdt. De korte reis van 20 minuten kost ongeveer € 6. De meeste bussen naar Amsterdam rijden om de 15-30 minuten van 06.00 uur tot middernacht op weekdagen en iets minder frequent in de weekenden. Veel hotels bieden gratis shuttlebusdiensten voor gasten.

Autoverhuur

In de aankomsthal vindt u autoverhuurbalies van onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt en Enterprise.

Luchthaventaxi's

Een taxirit naar het stadscentrum duurt ongeveer 30 minuten. Bezoekers kunnen naar Schiphol Plaza gaan, waar zij de Schiphol Travel Taxi met meter vinden. Dit is een taxidienst die vaste tarieven biedt voor iedereen die van en naar de luchthaven reist.

Voorzieningen

De faciliteiten op Schiphol bestaan onder andere uit pinautomaten en geldwisselkantoren, een gevonden voorwerpenbalie, informatiebalies, bagagekluisjes en bagage-inpakdiensten, ultramoderne vergaderfaciliteiten, een medische kliniek, een apotheek en een casino. Er zijn tevens verschillende winkels en restaurants, een horecaplein en taxfreewinkels.

Parkeren

De faciliteiten voor kort parkeren bevinden zich nabij de terminal en kosten € 1 per 11 minuten. Het maximale bedrag per dag is € 37,50. Meerdaags parkeren kan vooraf worden geboekt op de website van Schiphol. De parkeerterreinen zijn verbonden met de terminal via een regelmatig rijdende shuttlebusdienst. Er is tevens valet parking beschikbaar.

Internet

Er is gratis wifi in de hele terminal.