KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Casa Batlló, een echte blikvanger, Barcelona
 

Praktische info Barcelona, Spanje

Vervoer in de stad

Het uitstekende vervoersysteem van Barcelona bestaat uit een metro, bussen, treinen, kabelspoorbanen en trams. Kaartjes kunnen over binnen het vervoersysteem worden gebruikt (inclusief nachtbussen). De metro is de snelste en meest efficiënte manier om de stad te verkennen, behalve tijdens het spitsuur, als het heel druk wordt. Het busnetwerk is uitgebreid en eenvoudig te begrijpen met een vervoerskaart. Nachtbussen nemen het van ongeveer 22.00 tot 06.00 uur over. Het hele jaar door verbindt de 'hop-on hop-off' Bus Turístic alle belangrijke bezienswaardigheden en toeristische bestemmingen met elkaar. Taxi's zijn alom aanwezig en goedkoop en zijn een goede optie, vooral 's avonds laat. Ze rekenen echter extra kosten voor een aantal zaken, vraag om een bonnetje. Het huren van een auto is niet nodig en frustrerend in de stad, maar kan handig zijn als u dagtochtjes buiten de stad wilt maken.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid in Spanje is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij wisselkantoren en in grote hotels, maar banken hanteren de beste wisselkoersen. Alle gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd bij de meeste hotels, restaurants en winkels. Geldautomaten zijn overal te vinden en zijn over het algemeen de eenvoudigste en goedkoopste manier om aan geld te komen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Spanje is +34. Aanbieders van mobiele telefonie bieden een goede dekking door het hele land, inclusief de Balearen en Canarische eilanden. In de meeste steden en toeristische gebieden zijn internetcafés te vinden en wifi is steeds gemakkelijker beschikbaar.

Alarmnummer

112 (algemeen).

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Barcelona El Prat Airport

www.aena.es/csee/Satellite/Home/en/

Vervoer naar de stad

De Aerobus-dienst rijdt om de 15 minuten van en naar Plaça de Catalunya en stopt op bepaalde punten onderweg. Treinen rijden om de 30 minuten van de luchthaven naar verschillende stations in het centrum van de stad. Het luchthavenstation bevindt zich nabij Terminal 2. Er zijn taxistandplaatsen buiten de luchthaventerminals. De taxi's beschikken over meters. De reistijd via de weg of over het spoor is ongeveer 20 à 30 minuten.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd op de luchthaven zijn onder andere Avis, Europcar, Hertz en Sixt.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxistandplaatsen bij elke terminal van Luchthaven El Prat Barcelona. Vermijd klanten lokkende chauffeurs en illegale taxi's. 's Nachts en in het weekend zijn de prijzen hoger.

Transfer tussen terminals

Een gratis shuttlebus verbindt de twee terminals met elkaar.

Voorzieningen

Voorzieningen op de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, geldwisselfaciliteiten, banken, winkels (waaronder taxfree), een speelruimte voor kinderen, viplounges, bars en restaurants. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed.

Parkeren

Beide terminals op luchthaven El Prat hebben hun eigen specifieke parkeergarage (T1 en T2). Er is ook een parkeerterrein voor lang parkeren dat via een shuttlebus verbonden is met de terminals.

Internet

Er is gratis onbeperkt wifi beschikbaar.