KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Archipel, Göteborg
 

Stedentrip in de relax-modus

Gotenburg staat bekend om haar relaxte sfeer, weidsheid en prachtige natuur. Boek vliegtickets naar Gotenburg en bezoek de Domkerk, het New Alvsborg Fort of stap in de achtbanen van pretpark Liseberg. Het oude centrum is omgeven door een ringgracht. Een ideale manier om de stad te verkennen is dan ook met een rondvaartboot. Of neem de ferry naar de prachtige archipel van Gotenborg: een gebied vol eilanden, pittoreske vissersdorpjes en tientallen diersoorten.

Alles op loopafstand

In Gotenburg ligt bijna alles op comfortabele loopafstand van elkaar. Of u nu op het marktplein de overdekte markthallen wilt zien, de Domkerk, of de haven: het kan allemaal te voet. Pik in ieder geval Nordstan mee, dit winkelcentrum geeft een schitterende indruk van wat Zweden zoal aan modern design te bieden heeft. In het stadsdeel Haga vindt u tal van restaurants en bijzondere winkels. Gotenburg is niet alleen een uitstekende bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Zweden. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Gotenburg!

Van Avenyn tot vlinderhuis

Vroeg of laat belandt iedereen op het paradepaardje van de stad: boulevard Avenyn. Deze gezellige straat zit vol met cafés, restaurants en pubs. Helemaal aan het eind van de Avenyn is de Götaplatsen met het Stadsteater, het Konstmuseum en natuurlijk het Konserthuset. Hier speelt het wereldberoemde symfonieorkest van Gotenburg. Even ontspannen tussen het groen? Dat kan in de Trädgårdsföreningen, midden in de stad. In dit prachtige park vindt u het belangrijkste rosarium van Zweden en wandelt u tussen kleurrijke vlinders in het vlinderhuis.

Vliegtickets naar Gotenburg voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Gotenburg boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Zweden snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Gothenburg

 

Gothenburg: soortgelijke bestemmingen