KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Glitter & glamour in het nachtleven van Los Angeles
 

Praktische info Los Angeles, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

De stad Los Angeles is verspreid over zo'n groot gebied, dat rondreizen zonder auto soms frustrerend en tijdrovend kan zijn. Het complexe netwerk van snelwegen, die de uitgestrekte stad verbindt, kan intimiderend zijn, vooral voor personen die niet gewend zijn te rijden in grote steden. Met een wegenkaart of goede instructies is het huren van een auto echter de beste en meest populaire manier om LA te bekijken. Indien mogelijk, dienen bezoekers de weg te vermijden in het spitsuur, van 07.00 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur, wanneer de snelwegen vaak tot stilstand komen. Het is ook mogelijk om met de bus rond te reizen, maar vaak overstappen en lange afstanden maken dit langzaam en onhandig en voor gebruik 's avonds laat wordt dit niet aanbevolen. Het metrospoorsysteem heeft drie lijnen, die slechts een klein deel van LA dekken, maar ze zijn frequent en efficiënt. Er zijn ook taxi's beschikbaar, maar deze kunnen duur zijn door de lange afstanden. Alternatieve taxidiensten als Uber zijn een goede optie.

Tijdzone

GMT-8 (GMT-7 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de driepinsstekkers (met twee platte pinnen naast elkaar en één ronde pin) zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Een dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land, met name alle stedelijke gebieden. In de meeste kleine en grote steden zijn internetcafés te vinden en wifi is op veel plekken beschikbaar.

Alarmnummer

911 (algemeen)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Los Angeles

www.lawa.org

Vervoer naar de stad

Er rijdt een gratis shuttlebus naar het Metro Rail Green Line Aviation Station vanaf het onderste niveau van elke terminal. Een andere shuttle gaat naar het buscentrum, van waaruit stadsbussen Los Angeles en de directe omgeving bedienen. Prime Time Shuttle en Super Shuttle zijn beide gedeelde minibusdiensten; reserveren wordt aanbevolen. Sommige hotels bieden ook vervoer. Er zijn ook alternatieve taxidiensten als Uber beschikbaar.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Advantage, Alamo, Budget, Hertz en Thrifty. Autoverhuurterreinen liggen buiten het terrein van de luchthaven, maar reizigers kunnen vragen te worden opgehaald door een gratis shuttle om de autoverhuurders te bereiken.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar buiten het onderste niveau van de luchthaven. Passagiers krijgen een kaartje waarop het gebruikelijke tarief naar belangrijke bestemmingen staat. Geautoriseerde luchthaventaxi's hebben een officieel zegel en passagiers die gebruik maken van een niet-geautoriseerde taxidienst doen dat op eigen risico. Er zijn ook alternatieve taxidiensten als Uber beschikbaar.

Transfer tussen terminals

Er is een gratis shuttlebus voor passagiers tussen de terminals.

Voorzieningen

Passagiersdiensten op de luchthaven zijn onder andere pinautomaten en geldwisselfaciliteiten, een zakencentrum, een oplaadpunten voor mobiele telefoons, een bagagedepot, winkels, restaurants en bars.

Parkeren

Er zijn acht centrale parkeerterreinen die gelegenheid bieden tot lang en kort parkeren, en die verbonden zijn met de terminals via de LAX-shuttlebus. Er is ook een parkeerterrein waar de bestuurder in de auto kan wachten op een telefoontje van de passagier dat hij of zij kan worden afgehaald. Parkeren kost $ 5 voor het eerste uur en $ 4 per daaropvolgend halfuur, tot $ 40 per dag. Parkeren op het Economy-parkeerterrein kost $ 4 voor het eerste uur en $ 4 per daaropvolgend uur, tot $ 12 per dag.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar bij LAX.