Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Skyline aan de Mississippi, Minneapolis
 

Praktische info Minneapolis, Verenigde Staten

Vervoer in de stad

Te voet de binnenstedelijke delen van het enorme grootstedelijke gebied van Minneapolis en St Paul verkennen is een fascinerende ervaring. De beroemde voetgangersbruggen bieden een netwerk van omsloten voetpaden die gebouwen in de stadscentra met elkaar verbinden ter hoogte van de eerste verdieping en garanderen dat geen enkele voetganger aan slecht weer wordt blootgesteld. Ongeveer 69 straten in het centrum van Minneapolis zijn met elkaar verbonden middels voetgangersbruggen. Als uw voeten moe zijn, springt u in de bus: MetroTransit runt één van de grootste openbaar vervoersystemen in de Verenigde Staten, met ongeveer 73 miljoen busritten per jaar. Reisplanners en routebeschrijvingen zijn alom verkrijgbaar in de stad en bij hotelreceptionisten. De relatief nieuwe Hiawatha Light Rail Transit-route verbindt het centrum met de luchthaven en winkelcentrum Mall of America en de Northstar Corridor-route brengt passagiers tot Big Lake, in het noorden. In de Tweelingsteden zijn ook verschillende taxidiensten, die telefonisch of buiten hotels en andere openbare gelegenheden kunnen worden opgeroepen.

Tijdzone

GMT-6 (GMT-5 van maart tot november).

Netspanning

Netspanning is 120 volt, 60 Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Eén Dollar is 100 cent. Alleen bij de grote banken kunt u geld wisselen. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten. Banken zijn open van 9.00 tot 15.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar de Verenigde Staten is +1. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land en alle stedelijke gebieden, maar de kans is groot dat uw eigen telefoon het niet doet, tenzij deze van het tri-bandtype is. In de meeste plaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 911

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Minneapolis-St Paul

www.mspairport.com

Vervoer naar de stad

Een informatiebalie voor grondvervoer voorziet passagiers van informatie en routebeschrijvingen. Er vertrekken stadsbussen vanaf de Lindbergh-terminal naar zowel Minneapolis als St Paul. Er rijdt een lightrail tussen de luchthaven, het centrum van Minneapolis en het winkelcentrum Mall of America. SuperShuttle biedt een deur-tot-deurdienst met een deeltaxibusje naar lokale steden en plaatsen. Er zijn ook taxi's beschikbaar.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz en National, en de balies zijn te vinden in het Transit Center, dat kan worden bereikt met de gratis ondergrondse tram vanaf de Lindbergh-terminal. Vanaf het Transit Center rijden shuttlebussen naar de autoverhuurbedrijven buiten de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Taxi's kunnen eenvoudig worden aangeroepen bij de taxistandplaats buiten de aankomstterminals. De rit van de luchthaven naar Minneapolis duurt ongeveer 12 minuten en kost $ 39-49 en de rit naar St Paul duurt ongeveer 20 minuten en kost $ 31-38. Om de taxistandplaats vanaf de Lindbergh-terminal te bereiken steekt u het tunnelniveau over richting het parkeerterrein en gaat u één verdieping omhoog.

Transfer tussen terminals

De twee terminals van de luchthaven zijn met elkaar verbonden via overdekte voetpaden, een shuttle en een gratis lightrail.

Voorzieningen

In Northstar Crossing in de Lindbergh-terminal vindt u een verzameling winkels, restaurants en horecagelegenheden. Overige faciliteiten zijn onder andere pinautomaten en geldwisselkantoren, taxfreewinkels en een speelruimte voor kinderen. Zakencentra die zich op de hele luchthaven bevinden bieden internet-, fax- en kopieerdiensten. Er is tevens draadloos internet beschikbaar. Het nabijgelegen Hilton Hotel biedt kamers en fitnessfaciliteiten voor dagtarieven. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Parkeren voor de Humphrey-terminal kan op de oranje en paarse terreinen; parkeren voor de Lindbergh-terminal kan op de blauwe, groene, rode en gouden terreinen. Alle parkeerterreinen zijn via voetgangersbruggen verbonden met de terminals. Kort parkeren kost het eerste uur $ 5 en $ 3 voor elk daaropvolgend uur, tot maximaal $ 36 per dag. Goedkoop parkeren op het oranje terrein kost $ 16 per dag. Het terrein is met een voetgangersbrug verbonden met de Humphrey-terminal en met de lightrail met de Lindbergh-terminal.

Internet

Overal op de luchthaven is gratis wifi beschikbaar via het netwerk van 'MSP-WiFi'.