Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Buenos Aires

Kleurrijk La Boca, Buenos Aires
 

Praktische info over Buenos Aires

Vervoer in de stad

De stratenstructuur die is opgebouwd in een rasterpatroon, maakt het eenvoudig Buenos Aires te verkennen en de beste manier om dit te doen en het karakter van de stad in u op te nemen is te voet. De stad beschikt echter ook over een efficiënt, uitgebreid en goedkoop openbaar vervoersysteem dat bestaat uit bussen en een uitstekende ondergrondse treindienst (de Subte). Hoewel hiermee het grootste deel van het stadscentrum kan worden bereikt, komt de Subte niet ver buiten de kern. De Subte is voordelig omdat per rit wordt betaald en de reisafstand niet van invloed is. Subte-kaartjes of pasjes zijn vooraf verkrijgbaar bij de op elk station aanwezige loketten (boleterias). De Subte is in de zomer erg warm en vol, met name tijdens het spitsuur en is tussen 22.00 en 05.00 uur gesloten. Het busnetwerk (colectivo) is enorm en bereikt de hele stad. Hoewel dit systeem erg handig is om u te verplaatsen, kan het grote aantal routes behoorlijk verwarrend zijn voor toeristen. Buskaartjes worden bij het betreden van de bus met muntjes betaald via een automatische kaartjesautomaat. Veel busdiensten rijden de hele nacht door, zij het minder frequent. Er zijn ook stadstreinen die handig kunnen zijn voor het bereiken van de verste buitenwijken. SUBE-kaartjes kunnen worden gekocht bij een van de vele kiosken, winkels en postkantoren in de stad. De diensten van de bus en Subte worden hierin samengevoegd en het is goedkoper dan de bus. Taxi's zijn overal te vinden en redelijk goedkoop. Hoewel ze over het algemeen veilig zijn, dienen toeristen bedacht te zijn op neptaxi's die toeristen oppikken en beroven. Het is veiliger om een radiotaxi of een garage te bellen. Dit is een radiotaxi met een vaste prijs die vooraf is geboekt en werkt als een auto met privéchauffeur. Dit kan op langere afstanden goedkoper zijn. Ze zijn handiger dan het huren van een auto voor excursies vanuit de stad en zelfs voor een dagtripje naar of door de buitenwijken.

Tijdzone

GMT-3

Netspanning

Netspanning in Argentinië is 220 volt, 50Hz. De meeste hotels en kantoren hebben platte drie-pinsstekkers, maar in de meeste oudere gebouwen zijn ronde twee-pinsstekkers nodig.

Valuta

De munteenheid is de Argentijnse peso (ARS). Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken of cambios (geldwisselkantoren), maar het is eenvoudiger om gebruik te maken van de geldautomaten die in de meeste steden te vinden zijn en die de actuele wisselkoersen hanteren. Gangbare creditcards en betaalpassen worden algemeen geaccepteerd, en in de meeste toeristische gelegenheden kan met Amerikaanse dollars worden betaald.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Argentinië is +54. Mobiele telefoons werken via het GSM-netwerk, en het kan dus zijn dat sommige Amerikaanse of Canadese SIM-kaarten het niet doen in Argentinië. De kosten voor mobiel roamen kunnen hoog oplopen, dus het is raadzaam om bij aankomst een Argentijnse SIM-kaart aan te schaffen. Overal in het land zijn internetcafés te vinden en veel hotel hebben internet.

Alarmnummer

Alarmnummer: 101

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2015 2016
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Carnaval 16 feb - 17 feb 8 feb - 9 feb
Herdenkingsdag voor waarheid en gerechtigheid 24 mrt 24 mrt
Falklands herdenkingsdag 2 apr 2 apr
Goede vrijdag 3 apr 25 mrt
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Dag van de revolutie 25 mei 25 mei
Dag van de vlag 20 jun 20 jun
Onafhankelijkheidsdag 9 jul 9 jul
Herdenking generaal José de San Martin 17 aug 15 aug
Dag van de culturele diversiteit 12 okt 10 okt
Soevereiniteitsdag 23 nov 28 nov
Maria onbevlekte ontvangenis 7 dec - 8 dec 8 dec - 9 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Buenos Aires heeft een gematigd klimaat met gemiddelde temperaturen variërend van 35°C in januari tot 10°C in juli. De meeste regen valt in de herfst en de lente, hoewel het hele jaar door regen verwacht mag worden. Veel lokale bewoners verlaten Buenos Aires tijdens de hete zomermaanden (december, januari en februari) en trekken naar de kustresorts.

Internationale luchthaven Ministro Pistarini

www.aa2000.com.ar

Vervoer naar de stad

Er rijdt elk uur een shuttlebus van Manuel Tienda Leon naar de Madero Terminal in het centrum van de stad, vanwaar kleinere shuttlebussen passagiers naar hun eindbestemming brengen. De rit naar het stadscentrum duurt ongeveer 40 minuten. Openbare bussen zijn goedkoper, maar de rit naar de stad kan tot wel twee uur duren. Buiten het terminalgebouw zijn taxi's met meter beschikbaar. Taxi's kunnen worden besteld bij de officiële balies net buiten het douanegebied; onofficiële taxi's kunnen beter vermeden worden. Privé-auto's, ook wel remi's genoemd, zijn een betrouwbare optie met vaste prijzen. Ze kunnen worden gehuurd op het onderste niveau van beide terminals of per telefoon.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven hebben balies in terminal A.

Luchthaventaxi's

Buiten de terminalgebouwen van de internationale luchthaven Buenos Aires Ezeiza zijn taxi's met een meter beschikbaar. Taxi's hebben reserveringsstands in de luchthaven en bezoekers moeten de prijs navragen voordat ze de reservering maken. Vermijd klanten lokkende chauffeurs en illegale taxi's.

Transfer tussen terminals

Terminal A en B zijn met elkaar verbonden via een overdekt voetpad. Terminal C ligt op tien minuten loopafstand van de andere terminals.

Voorzieningen

Er zijn verschillende winkels, apotheken/drogisten, restaurants, cafés en bars en taxfreewinkels. Daarnaast is er een geldwisselkantoor en zijn er pinautomaten en een 24-uurs bank. Er is een bagagedepot en een toeristeninformatiebalie in terminal A. Andere faciliteiten zijn onder andere verhuur van mobiele telefoons, medische diensten, een vip-lounge en internettoegang. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed.

Parkeren

Er is gelegenheid voor lang en kort parkeren in zowel een meerlaagse overdekte parkeergarage (naast terminal A) en een openluchtterrein. Overdekt parkeren kost ARS 25 per uur, tot maximaal ARS 150 per dag, terwijl open parkeerterreinen een dagelijks limiet hebben van ARS 100.

Internet

Op de luchthaven biedt de plaatselijke internetprovider Personal onbeperkt gratis wifi-toegang.