Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Afrikaanse kettingen, Nairobi
 

Praktische info Nairobi, Kenia

Vervoer in de stad

De meest populaire vorm van openbaar vervoer in Nairobi is matatu, meestal een Nissan-minibusje, die langs vaste routes rijdt en zoveel mogelijk passagiers oppikt onderweg, waarbij mensen in en uit kunnen stappen waar en wanneer zij willen. Een rit in deze goedkope, maar niet gereguleerde en doorgaans overvolle voertuigen, die deel zijn gaan uitmaken van de Keniaanse cultuur, gaat gepaard met luide muziek. Niet minder risicovol, maar wel minder kleurrijk, zijn de lokale busdiensten, die langs vaste routes in de stad rijden volgens vaste dienstregelingen, en die bekend staan om teveel passagiers en te hard rijden. Taxi's zijn ruimschoots beschikbaar en handig. Ze staan meestal op straat te wachten bij hotels en in gebieden die veel door toeristen worden bezocht. Taxi's zijn niet voorzien van een meter en het tarief moet voor vertrek overeen worden gekomen. De taxi's in Nairobi zijn gemarkeerd met een gele streep over de zijkant van het voertuig, of het zijn - verrassend genoeg - grote zwarte Londense taxi's. De betere taxibedrijven beschikken over modernere voertuigen die telefonisch geboekt kunnen worden. De beste optie als u een dag of twee in de stad doorbrengt is waarschijnlijk om een taxi met chauffeur te huren die u wordt aangeraden door uw hotel of touroperator. Autoriksja's met drie wielen, of tuktuks, worden ook als taxi gebruikt in Nairobi. Wandelen in de stad kan gevaarlijk zijn en is in het donker of buiten de toeristische gebieden geen goed idee.

Tijdzone

GMT+3.

Netspanning

Netspanning is 240 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Britse drie-pinsstekker.

Valuta

De munteenheid is de Keniaanse shilling (KES). Eén shilling is 100 cent. U kunt Keniaanse shillings beter niet mee het land uit nemen, want deze zijn elders moeilijk in te wisselen. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, geldwisselkantoren en hotels. Amerikaanse dollars, Britse ponden en euro's zijn het makkelijkst in te wisselen. Geldwisselaars op straat dient u te vermijden; wat zij doen is illegaal. Openingstijden verschillen per bank, maar doorgaans zijn banken in Kenia open van maandag tot vrijdag, van 9.00 tot 15.00 uur, en op de eerste en laatste zaterdag van de maand. Banken en wisselkantoren op de internationale luchthaven zijn 24 uur per dag geopend. De grotere hotels en winkels, en sommige lodges en kampplaatsen, accepteren internationale creditcards. In Nairobi en andere groten steden zijn overal geldautomaten te vinden.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Kenia is +254. Er worden netnummers gebruikt voor regio's. Hotels rekenen vaak hoge extra kosten voor het gebruik van de telefoon; het is goedkoper om een prepaid kaart te kopen waarmee u kunt bellen in openbare telefooncellen. Een lokale sim-kaart kopen is eenvoudig en de meeste hotels, restaurants en cafés in toeristische gebieden bieden gratis wifi. In de meeste steden zijn bovendien veel internetcafés te vinden.

Alarmnummer

999 (algemeen alarmnummer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Jomo Kenyatta

www.kaa.go.ke

Vervoer naar de stad

De busdienst vertrekt redelijk regelmatig naar het stadscentrum; de meeste reizigers nemen echter een taxi of regelen dat ze worden opgehaald door hun hotel of touroperator.

Autoverhuur

De meeste wereldwijde autoverhuurbedrijven zijn op de luchthaven aanwezig.

Luchthaventaxi's

Taxi's brengen passagiers naar hotels in het centrum van de stad. Het is het beste om vooraf een tarief overeen te komen.

Transfer tussen terminals

Er is een shuttlebusdienst beschikbaar.

Voorzieningen

De faciliteiten op de luchthaven zijn redelijk beperkt, maar bestaan uit een bank en geldwisselkantoor, een bagagedepot, telefoons, medische hulp, een bar en een restaurant, taxfreewinkels die curiosa verkopen, toeristeninformatie en hotelreserveringen. Er zijn faciliteiten voor gehandicapten, maar passagiers dienen vooraf hun luchtvaartmaatschappij op de hoogte stellen van eventuele speciale behoeften.

Parkeren

Parkeren bij de internationale luchthaven Jomo Kenyatta kost KSH 60 per uur voor kort parkeren.

Internet

Tegen een vergoeding is er wifi beschikbaar op de luchthaven.