KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

7.000.000 lentebloemen in Keukenhof

De lente is in Nederland pas echt begonnen als de bloembollen in Keukenhof zijn uitgekomen. De prachtige paviljoenen vol tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen zijn een lust voor het oog en trekken elk jaar honderdduizenden bezoekers.

Bloemen en bloembollen zijn twee van Nederlands bekendste exportproducten. In de Bollenstreek, ten zuiden van Amsterdam, ligt Keukenhof: in Lisse om precies te zijn. In 1949 werd op deze plek een bloemententoonstelling in de openlucht georganiseerd. Het evenement keerde jaarlijks terug en zo ontstond Keukenhof; een must om het voorjaar in te luiden en een droomlocatie voor fotograven.

Bloeiende tulpen in Keukenhof
Bloeiende tulpen in Keukenhof

Amsterdam

De Big Ben van bloemen

Zeven miljoen bloemen

Inmiddels is het park een van de meest bezochte attracties van Nederland. Ieder jaar worden in het park nieuwe bloemenvelden aangelegd aan de hand van een bepaald thema. Zo zijn de Brandenburger Tor, de Big Ben en de St. Basil-kathedraal uit Moskou hier al eens in bloemen vereeuwigd. In totaal staan er ieder voorjaar ongeveer 7 miljoen bloemen in bloei in het park. De eindeloze variatie in kleuren en soorten is uniek in de wereld: er zijn meer dan 700 tulpsoorten te vinden.

De meer dan 30 verschillende bloemenshows vormen een belangrijk onderdeel van Keukenhof. Ruim 600 kwekers stellen hun mooiste bloemen ter beschikking en toonaangevende arrangeurs maken er unieke shows van. Bij iedere show is een indrukwekkende creatie te zien van de bloemen die op dat moment centraal staan. De show geeft een totaalbeeld van wat er zoal mogelijk is met bloemen en na afloop krijgt de kweker van de mooiste bloem een prijs. De shows worden gedurende de dag in de verschillende paviljoens van Keukenhof gehouden.

Bloemen zo ver het oog reikt

Tussen de bollenvelden

Buiten de hekken van Keukenhof gaat de bloemenpracht onverminderd verder. Als u de omgeving verder wilt verkennen, kunt u bij Keukenhof fietsen huren. Ook wordt jaarlijks in april het Bloemencorso van de Bollenstreek georganiseerd. Ongeveer 20 praalwagens rijden over een route van 40 kilometer van Noordwijk naar Haarlem. Het geheel wordt begeleid door muziekcorpsen. Ook kunt u een bezoek brengen aan Kasteel Keukenhof: dit sprookjesachtige landhuis is omringd door prachtige tuinen en u kunt ook binnen een kijkje nemen. Op gezette tijden vinden er rondleidingen plaats, waarbij u meer te weten komt over de rijke collectie Japans en Chinees porselein en de bijzondere kunstwerken van Nicolaes Maes.

Het sprookjesachtige Kasteel Keukenhof
Bloemenwinkeltje in Keukenhof

Koop een fleurig aandenken aan Keukenhof

Wie geïnspireerd is door al deze bloemenpracht, mag de souvenirwinkel niet overslaan: hier zijn bloembollen te koop conform de richtlijnen voor import in Azië en Amerika. Zo weet u in ieder geval zeker dat ze mee naar huis mogen. Keukenhof is open tussen maart en mei, als de bloembollen in volle bloei staan.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Keukenhof, Keukenhof-Noord 1, Lisse, Nederland