KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Een avond uit in Panama-stad

Als de zon ondergaat, licht Panama-stad op. De stad staat bekend om zijn bruisende nachtleven en de inwoners zoeken hun vermaak ’s avonds graag buiten de deur. Het heerlijke klimaat staat hier garant voor lange, zwoele avonden met kleurige cocktails en swingende muziek. Een kleine selectie van de beste restaurants, clubs en rooftop bars.

Van oudsher is Panama-stad een vissersplaats en een visrestaurant vinden is hier dan ook geen moeilijke opgave. Een aantal van de beste visrestaurants van de stad is te vinden aan het strand. Bij Hunt’s Oyster Bar is bijna alles dat in zee leeft, ook te bestellen: krabbenpoten, garnalen en natuurlijk dé specialiteit, oesters. Deze zijn bij Hunt’s in allerlei vormen te krijgen, van rauw tot gefrituurd of gebakken en voorzien van diverse exotische toppings.

Panama-Stad in de avond
Panama-Stad in de avond

Panama-Stad

Uitzicht vanaf Amador Causeway

Cocktail with a view

De Amador Causeway is een dam die de 4 Causeway-eilanden met het vasteland van Panama-stad verbindt – en een geliefd uitgaansgebied. Traffic Island is een populaire cocktailbar in de openlucht waar uit een brede selectie mojito’s en andere cocktails gekozen kan worden. Het terras biedt een geweldig uitzicht op de glinsterende skyline van de stad aan de andere kant van het water. Om het Caribische gevoel te versterken voeren de opzwepende klanken van salsa- en merenguemuziek hier de boventoon. Uiteraard kan er ook gedanst worden.

“Cocktails drinken onder de straten van Casco Viejo tussen eeuwenoude stadsmuren”

Drinken in de kelder

Verstopt onder de oude straten van Casco Viejo bevindt zich de Relic Bar in een kelder tussen de eeuwenoude stadsmuren. Dit is zonder twijfel de meest bijzonder gelegen bar van de stad. Gasten kunnen zowel binnen in de kelder als buiten op het terras zitten. De bar heeft een artistiek tintje: elke donderdagavond wordt er door een opkomend kunstenaar live een kunstwerk gecreëerd. Deze kunstwerken komen vervolgens 6 weken in de galerie van de bar te hangen en zijn te koop.

Het dak op

Rooftop bars lijken overal ter wereld de nieuwe trend te zijn en ook Panama-stad doet eraan mee. Een hotspot volgens zowel locals als toeristen is de Encima rooftop bar van het Tantalo Hotel. Dit dakterras biedt aan de ene kant uitzicht op moderne hoogbouw en aan de andere kant op de historische daken van Casco Viejo. Kleurrijke cocktails, sfeervolle lichtjes en fijne muziek maken het helemaal af. Het tapasrestaurant beneden is trouwens een prima plek om een goede bodem te leggen voor de rest van de avond.

Encima rooftop bar
Nachtclub in Panama-Stad

De hele nacht door

Panama-stad heeft een ontelbaar aantal nachtclubs waar gedanst kan worden tot de zon weer opkomt. Buzz trekt een gevarieerd publiek en het is er altijd druk. De dj draait een afwisselend repertoire van 80’s en 90’s muziek, gemixt met salsa en latinopop. Voor liefhebbers van housemuziek en hiphop is Pure een goede keuze. Deze club heeft zowel binnen als buiten een dansvloer waar gedanst kan worden op verschillende muziekstijlen.