KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De beste stranden van Barcelona

Niets is zo lekker als een verfrissende duik in de zee na een dag lang slenteren door Barcelona. Sinds de Olympische Spelen van 1992 heeft Barcelona veel geïnvesteerd in het schoonhouden van het zand en water en dat werpt nog iedere zomer zijn vruchten af.

In totaal zijn de stranden van Barcelona zo’n 5 kilometer lang. Ieder strand in Barcelona is verschillend, wat zorgt voor een divers aanbod. Of u nu houdt van ontspannen op een ligbed, sporten in het zand, surfen, of uitgaan in hippe strandtentjes met een verfrissend drankje in uw hand: Barcelona biedt het allemaal. Er ook meerdere kinderspeelplaatsen onder toeziend oog van strandwachten.

Platja de la Barceloneta
Platja de la Barceloneta

Barcelona

Sculptuur op het strand van Barceloneta

Van Bogatell tot Barceloneta

Bogatell is een van de populairste stranden van Barcelona en grenst aan een lange stenen boulevard die perfect is voor joggen, skaten en fietsen. Dankzij de opgehoogde promenade is het stadsverkeer niet of nauwelijks hoorbaar. De strandtenten op Bogatell draaien vaak hippe muziek en de sfeer is ontspannen.

Op het lange strand van Barceloneta zijn veel kekke strandtentjes te vinden met de lekkerste hapjes en (lokale) dranken. La Barceloneta is een van de drukste – en tegelijkertijd gezelligste – stranden van Barcelona. Het strand heeft veel faciliteiten, zoals 3 beachvolleyvelden, een tafeltennistafel en verschillende speeltoestellen voor kinderen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

La Barceloneta, Barcelona

Dineren aan het strand

Nova Icaria ligt het dichtst bij de Olympische haven. De uitstekende strandtenten, populaire restaurants en vele bars aan de boulevard maken het een ideale plek om te dineren na een dagje zonnen. Daarnaast is Nova Icaria erg in trek bij families met kinderen en bij groepen vrienden. De uitgaanszone El Puerto Olímpico ligt naast het strand en is dus gemakkelijk bereikbaar.
San Sebastiá – gelegen tussen het Vela Hotel en de wijk Barceloneta – is een van de langste stranden van de stad. San Sebastiá is vrij rustig vergeleken met de overige stranden, de leeftijd van de bezoekers ligt hier ook wat hoger. Toch worden er vaak watersporten zoals windsurfen en zeilen beoefend. Het strand heeft bovendien faciliteiten voor minder validen.

+ Lees meer

El Puerto Olímpico

Bekijk op de kaart

San Sebastiá, Barcelona

Mar Bella

Feesten op Mar Bella en Bogatell

Mar Bella is een klein strandje dat vooral populair is onder jongeren. Het eerste deel van dit strand heeft, als enige van de stad, een officieel nudistengedeelte. Nabij het strand is een parkje dat ideaal is voor een picknick of een siësta onder de bomen. Achter het aangrenzende Bogatell-strand is een basketbalveld aangelegd en een speciale zone voor skaters. Windsurfen, zeilen en kajakken is eveneens mogelijk en alle hiervoor benodigde spullen zijn te huur.