KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Bocas del Toro: paradijs op aarde

Bocas del Toro is de naam van een exotische eilandengroep in het westen van Panama. De stranden zijn hier parelwit en de zee is azuurblauw. De ideale plek dus om te genieten van rust en privacy. Een beetje snorkelen, zwemmen of duiken – en genieten van de natuur, want de eilanden zijn bedekt met een prachtig tropisch regenwoud.

Bocas Del Toro wordt de schatkamer van Panama genoemd en een duik onder water toont meteen waarom: de zee zit er vol met bijzondere vissoorten, koraalriffen en zeeschildpadden. Deze omgeving is dan ook bij uitstek geschikt om te snorkelen. Bijvoorbeeld bij Bocas del Drago, de koraaltuinen bij Isla Cristobal en de Cayos Zapatilla. Bij Hospital Point is het mogelijk om ’s nachts te duiken, dan heeft u de grootste kans om dolfijnen, zeeschilpadden, adelaarsroggen en verpleegsterhaaien tegen te komen.

Tropische bungalows aan de Caribische zee
Tropische bungalows aan de Caribische zee

Panama-Stad

Kokosnootbomen op Isla Bastimentos

Genieten op een bountystrand

Op het eiland Isla Bastimentos liggen de stranden Red Frog Beach en Playa Larga. Red Frog Beach dankt zijn naam aan de aardbeirode kikkertjes die alleen hier in de bossen rondom het strand voorkomen. Kijk wel uit: ze zijn zo groot als een speldenknop en giftig! Isla Bastimentos is trouwens ook bekend vanwege een strand waar zwemmen niet is toegestaan. Zeeschildpadden broeden hier hun eieren uit van april tot augustus. Een bijzonder schouwspel.

De eilanden van Bocas Del Toro

Smullen van en in de tropische stad

Alle eilanden samen delen één hoofdstad: Boca Del Toro, op het eiland Isla Colón. Hier wordt al snel duidelijk dat de inwoners van Bocas del Toro echte levensgenieters zijn. In het stadscentrum is van alles te eten: van Amerikaans (Nine Degrees) tot Aziatisch (Lemongrass) tot Mediterraan (Casbah) en Indiaas (OM). Net iets buiten de stad zit Guari Guari: hier worden lokale producten verwerkt tot heerlijke gerechten.

Tropische hutten op Isla Colón
Pijlgifkikker op het eiland Escudo

Op speurtocht in het regenwoud

Elk eiland dat hoort tot de groep van Bocas Del Toro is paradijselijk mooi dankzij de combinatie van prachtige stranden en tropisch regenwoud. De bossen worden bewoond door aapjes, exotische vogels, luiaards en felgekleurde kikkertjes. Op Boca del Drago is The Grotto de grootste attractie: een grot waarin 3 soorten vleermuizen leven. De eilanden vormen ook de woonplaats van veel indianen – op Isla Bastimentos leeft bijvoorbeeld de gastvrije stam Ngobe-Bugle.