KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Bonaire, een geliefde duikbestemming

Een azuurblauwe zee, kristalhelder water en een kleurrijke onderwaterwereld – Bonaire is een van de populairste duikbestemmingen ter wereld. En met reden: de gehele kust is beschermd natuurgebied en biedt ongerepte stranden, spectaculaire koraalriffen en een florerend zeeleven.

Dankzij het warme Caribische klimaat is het water rondom Bonaire het hele jaar door helder en kalm. Het zicht is tussen de 30 en 55 meter; ideaal voor onderwaterfotografie. Beneden het wateroppervlak komt u terecht in een magische wereld vol bontgekleurde vissen. Met een beetje geluk ontmoet u zelfs een zeeschildpad. De beste duikplekken bevinden zich in het westen en zuidwesten van het eiland.

De schitterende onderwaterwereld van Bonaire
De schitterende onderwaterwereld van Bonaire

Bonaire

1000 Steps Beach

1000 Steps Beach

De belofte van een prachtig, afgelegen strand en een oceaan vol koraal maakt de afdaling naar 1000 Steps Beach de moeite meer dan waard. Geen zorgen, de wandeling voert ‘slechts’ 72 treden naar beneden. Deze duikplek is geschikt voor duikers van alle niveaus; de gemiddelde diepte is er 20 meter, en het koraalrif begint vlak bij de kust. Eenmaal onder water ziet u een verscheidenheid aan  zeedieren. Zo treft u er dolfijnen, walvishaaien, karetschildpadden en roggen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

1000 Steps Beach

Een speciale duikspot

De lokale bevolking duikt graag bij Something Special – niet zozeer voor het koraal, maar vooral vanwege de aanzienlijke hoeveelheid vissen. Mantaroggen glijden hier over de zanderige bodem, en op sommige plaatsen steken ook tuinpalingen hun kop op, een prachtig gezicht. Deze bijzondere vissen verbergen het grootste deel van hun lijf in het zand, alleen hun koppen steken als wuivend riet uit de bodem. Something Special is geschikt voor beginners en is gemakkelijk te bereiken vanuit de jachthaven. Ook in het donker: nachtduiken is hier goed mogelijk.

+ Lees meer

Een mantarog

Bekijk op de kaart

Something Special
Een zeeschildpad

Voor anker

Karpata, in het noordoosten van Bonaire, is een van de populairste duikstekken van het eiland. Deze plek is vernoemd naar het landhuis aan de kust; vanaf de bijbehorende pier gaan duikers te water. Het water is kalm en helder; beginners kunnen er goed terecht. Op sommige plaatsen loopt het rif kaarsrecht naar beneden; op de bodem ziet u enkele oude scheepsankers. Dankzij de helderheid  kunnen duikers mooie plaatjes schieten, bijvoorbeeld van zeepaardjes, keizersvissen en hoornkoraal.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Karpata