KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Bonaire, een surfersparadijs

Bonaire is een van de populairste watersportlocaties ter wereld dankzij de azuurblauwe oceaan, de passaatwinden uit het oosten en het aangename Caribische klimaat. Geen wonder dat het eiland zoveel surfkampioenen heeft voortgebracht. Maar ook voor minder ambitieuze watersporters is Bonaire een uitstekende uitvalsbasis: het veelal ondiepe water is er aangenaam warm en nodigt uit tot heel wat oefenrondjes.

Of u nu windsurft, kitesurft of alle actie liever vanaf het strand gadeslaat, in de prachtige baaien van Bonaire bent u aan het goede adres. In de baaien in het zuiden en westen treft u een constante wind, lange zandstranden en rustig zeewater. Wie zich nog niet staande kan houden op een surfplank, kan hier terecht bij verschillende surfscholen. Vergeet niet een ‘Nature Tag’ aan te schaffen; deze vergunning is verplicht voor alle waterrecreanten op Bonaire.

Bonaire is een favoriete watersportlocatie
Bonaire is een favoriete watersportlocatie

Bonaire

Leer windsurf-moves in Lac Baai

Lac Baai is meermalen uitgeroepen tot een van de beste surflocaties ter wereld. Hier kunt u bijna dagelijks echte profs zien trainen voor kampioenschappen. Deze windsurfprofessionals geven ook regelmatig lessen in de fijnere kneepjes van het vak. Met een beetje geluk leert u zelfs de Gecko Flaka, een ‘surfmove’ die zijn oorsprong vindt op Bonaire.
Ook beginners kunnen uitstekend terecht in deze paradijselijke baai. Te water raken is hier absoluut geen ramp omdat de lagune ondiep is en het water lekker warm. Verderop in de baai blaast de wind met iets meer kracht en is het water dieper, zodat ook ervaren surfers worden uitgedaagd. Kijkt u liever toe? Op het fijne witte zand van Sorobon Beach is het heerlijk luieren in de Caribische zon. En met zoveel strandtentjes in de buurt is een fruitige cocktail nooit ver weg.

“Met een beetje geluk leert u de Gecko Flaka; deze surfmove is op Bonaire bedacht”

De turkooizen zee bij Lac Baai

Vliegers in de lucht

Kitesurfen is een populaire watersport op Bonaire. Hoewel kiten niet overal op het eiland is toegestaan, zijn er genoeg mooie locaties waar enthousiastelingen hun vleugels uit kunnen slaan. Op Atlantis Beach bijvoorbeeld, aan de zuidwestkust van Bonaire. Vaak sieren tientallen grote vliegers hier de hemel – een spectaculair gezicht. Wie als ervaren kitesurfer wat verder de zee in gaat, komt misschien nog wel een groep springende dolfijnen tegen. Zij zijn meestal niet bang voor mensen en vinden het maar wat leuk hun kunsten te vertonen aan die gekke wezens met hun vliegers.

“Kijk niet op van een groep springende dolfijnen, die vinden het erg leuk om hun kunsten te vertonen!”