KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Bukit Badung: schiereiland vol variatie

Relaxen, genieten van natuurschoon of juist volop watersporten: op het zuidelijkste puntje van Bali – het schiereiland Bukit Badung – kan het allemaal. Van het hippe surfersoord Kuta tot het mythische Padang Padang Beach en de chique badplaats Nusa Dua.

Nusa Dua werd in 1973 aangelegd om op Bali een luxe badplaats te creëren voor buitenlandse gasten, zodat de toeristische trekpleisters als Kuta en Denpasar niet verder zouden worden belast. De Nusa Dua Golf and Country Club behoort tot de top 3 van Balinese golfbanen en heeft een gunstige ligging, bij Denpasar. Sluit de dag in stijl af bij de Alam Alang Bali Spa; deze spa wordt geroemd om zijn hoge serviceniveau en de talloze faciliteiten.

Uitzicht vanaf de Uluwatu Tempel
Uitzicht vanaf de Uluwatu Tempel

Denpasar-Bali

Het ruige strand van Padang Padang

Een bescheiden paradijs

Een andere ‘must see’ is het strand van Padang Padang. Een klein strand weliswaar, maar wel eentje om nooit meer te vergeten. Er zijn mensen die na hun aankomst op Bali direct afreizen naar dit bescheiden paradijsje op aarde en dat zegt wel wat. De tocht naar het strand begint met het afdalen van een lange trap die is gelegen in een kloof tussen twee enorme rotswanden. De uiteindelijke beloning is een beeldschoon uitzicht op de groenblauwe zee, een grot en de enorme rotsblokken aan de kustlijn. Volgens velen overtreft geen enkel strand ter wereld deze droomplek op Zuid-Bali. Misschien komt het door de prettige watertemperatuur, het ingesloten gevoel dat het strand biedt, het uitzicht dat nooit verveelt of de golven die de surfers zo weten te waarderen. Hoe dan ook, Padang Padang Beach vormde niet voor niets het decor van de Julia Roberts-film ‘Eat Pray Love’.

Surfers aan het strand van Kuta

Ervaren surfers gaan naar Kuta

Over surfen gesproken: Kuta – waarvan het zuidelijke gedeelte zich uitstrekt over het Bukit Badung schiereiland – is een echt surfparadijs. Met zijn witte zandbodems en perfecte hoge golven is dit misschien wel de ideale plek op Bali voor de écht ervaren surfers. Daar is slim op ingespeeld: overal schieten de hotels als paddenstoelen uit de grond. Kuta was als voormalig vissersdorp een van de eerste steden op Bali met een toeristenindustrie en het is nog steeds een belangrijke toeristische bestemming in Indonesië.

Voor golfsurfen ga je naar Kuta