KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Kaapstad, een culinaire hotspot

Het bruisende Kaapstad staat bekend als de gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika. Wie in een elegante ambiance wil proeven van de Kaapse keuken kan terecht bij tal van uitstekende restaurants. Hier toveren chef-koks met lokale ingrediënten de smakelijkste hoogstandjes op tafel. Kaapstad, omringd door majestueuze bergen en met de zee op de achtergrond, is een adembenemend decor voor een diner.

Van klassiek Frans tot Aziatische fusion met een Afrikaanse twist: de culturele diversiteit van de Kaapse inwoners staat garant voor een spannende verscheidenheid aan keukens. En dankzij de glooiende wijngaarden rond de stad is er bovendien een uitmuntende wijnselectie bij elk menu. Geniet met een snel zomers hapje van een panoramisch uitzicht over de oceaan, of schuif aan voor een uitgebreid diner met bijpassend wijnarrangement: in Kaapstad heeft u keuze te over.

Sfeervol dineren aan de kade
Sfeervol dineren aan de kade

Kaapstad

Stijlvol dineren bij Savoy Cabbage

Speelse hapjes

Roodlof gevuld met gorgonzola of gekonfijte eland met ananassalsa: de chefs van Savoy Cabbage experimenteren dat het een lieve lust is. De culinaire creaties van dit stijlvolle restaurant zijn innovatief en een tikkeltje speels, en bovenal heerlijk. In de keuken wordt alleen gewerkt met eerlijke producten; biologische seizoensgroenten, scharrelvlees en huisgemaakt ijs. Het menu verandert dagelijks, afhankelijk van wat de koks aan lokale ingrediënten verzamelen. Kijk tussen de gangen door ook eens omhoog: de lampen hebben de vorm van een savooiekool.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

The Savoy Cabbage, Hout Street, Kaapstad, Zuid-Afrika

Dineren op stand

Dineren op het landgoed Rust en Vrede in Stellenbosch is een begrip. De Deense koningin nuttigde hier in 1996 een officiële lunch, maar om van de uitmuntende keuken te genieten hoeft u niet van koninklijken bloede te zijn. Kies het zesgangendiner en laat u verrassen door de gerechtjes, natuurlijk begeleid door een selectie van Zuid-Afrikaanse wijnen. De gerechten hier hebben een klassiek Franse inslag, en de wijn komt rechtstreeks van de omringende wijngaarden. De nadruk ligt op rode wijnen als cabernet, shiraz en merlot.

+ Lees meer

Het chique landgoed Rust en Vrede

Bekijk op de kaart

Landgoed Rust en Vrede, Stellenbosch, Zuid-Afrika

Lunchen in de tuin

Tafelen in het wachthuis

Het weidse uitzicht over Camps Bay en de Atlantische Oceaan was reden voor de V.O.C. in 1786 dit wachthuis te bouwen. Gasten van The Roundhouse kunnen nu genieten van prachtige vergezichten in een historische ambiance. De keuken is modern en verraadt zowel Aziatische als Afrikaanse invloeden. De chefs serveren bijzondere creaties als knapperige bietencarpaccio met mierikswortel en beukenzwammen. ’s Zomers is het terras in de tuin een fijne plek voor een uitgebreide lunch met wijnarrangement – in een heerlijk fris zeebriesje.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

The Roundhouse, Roundhouse Road, Kaapstad, Zuid-Afrika