KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Deux baguettes, s’il vous plaît

Veel Parijzenaren kopen hun groente, fruit en andere verswaren liever niet in de supermarkt. Ze hebben er een goede reden voor: de stad telt tientallen markten die vaak meermalen per week open zijn. Versgebakken stokbroden, sappige kersen en de beste wijnen uit de regio – het is er allemaal te vinden. De meeste verkopers laten u graag ook even proeven van hun delicatessen.

Dat de markten zo populair zijn is niet verwonderlijk. De producten die worden aangeboden zijn verser, goedkoper en authentieker dan die in de supermarkt. Hier kan de kaasboer u precies vertellen welke kaas het beste pas bij de wijn die u net bij zijn buurman heeft gekocht. U koopt ook meteen een lekkere aioli voor bij uw baguette. Elke wijk heeft zijn eigen markten, maar deze vier zijn zeker een bezoek waard.

Elke wijk heeft zijn eigen markten
Elke wijk heeft zijn eigen markten

Parijs

Groente van de beste kwaliteit

Le Marché Bastille

Een van de grootste straatmarkten van Parijs is de Marché Bastille in het 11de  arrondissement. Twee keer per week vullen tientallen stalletjes de Boulevard Richard-Lenoir en er is hier meer aanbod dan in de gemiddelde hypermarkt. Prachtige bergen fruit en groente en verse ‘saucissons’ vormen hier samen een kleurig schouwspel. Veel van de etenswaren zijn van zeer hoge kwaliteit, wat de markt een favoriet maakt bij kookgekken.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Le Marché Bastille, Blvd Richard Lenoir, 11e

De avond in Rue Mouffetard

Marché Mouffetard

Ernest Hemingway beschreef de Marché Mouffetard in zijn boek ‘A Moveable Feast’ (Amerikaan in Parijs) al als een ‘geweldige, smalle, drukke straatmarkt’. Het is een van de charmantste markten van Parijs, dankzij de met keien bezaaide straten en sfeervolle panden. Veel van de handelaren verkopen alleen biologische producten. Op woensdag, vrijdag en zaterdag loopt de markt door tot aan Marché Monge. Een grotere markt betekent nóg meer fantastisch eten. Vooral het brood is hier populair.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Marché Mouffetard, Rue Mouffetard, 5e

Olijven in alle soorten en maten

Marché des Enfants Rouges

In de trendy wijk Le Marais ligt de Marché des Enfants Rouges. De markt stamt uit 1628 en is de oudste overdekte markthal van Parijs. De naam verwijst naar de kinderen van het weeshuis in de buurt: zij droegen altijd een rood uniform. Wat de markt onderscheidt is het grote aantal stalletjes waar u niet alleen producten kunt kopen maar ook kunt eten. Zo is er een traditionele bistro, L’Estaminet. U kunt ook kiezen voor de Japanse keuken of Afrikaanse gerechten zoals couscous.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Marché des Enfants Rouges, Rue de Bretagne, 75003

Heerlijke Franse kazen

Rue Montorgueil

Rue Montorgueil is een markt en een winkelstraat in één. Deze autovrije straat staat vol bloemenkramen, groente- en fruitstalletjes en sfeervolle kaaswinkels. Bij Charles Chocolatier kunt u terecht voor een heerlijke warme chocolademelk. Ook de oudste patisserie van Parijs ligt aan deze straat: Stohrer. Niet alleen de prachtige taartjes zijn hier een attractie; ook de plafondschildering is het bekijken zeker waard.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Rue Montorgueil, 2e