KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De mooiste stranden van Dubai

Of het nu de talloze winkelcentra zijn, de themaparken of de kleurrijke soeks, in Dubai hoeft niemand zich ook maar een seconde te vervelen. Wie toch een moment van rust zoekt, kan terecht op een van de vele stranden; hier is de drukte en hectiek van de stad snel vergeten. Een ronde langs de fijnste stranden van Dubai.

Handig om te weten: hoewel de stranden van Dubai stuk voor stuk aantrekkelijk zijn, is het oppassen met de zon. Dubai heeft een warm en droog woestijnklimaat en temperaturen lopen hier gemakkelijk op tot boven de 40 graden. Een parasol huren en op de heetste uren van de dag uit de zon blijven is in Dubai dus geen overbodige luxe.

Wolkenkrabbers aan het strand
Wolkenkrabbers aan het strand

Dubai

Jumeirah Beach

Het stralende Jumeirah strand

Op nog geen half uur rijden van het bomvolle centrum van de stad, ligt naast de Hilton Beach Club, het grootste, bekendste en meteen ook het populairste strand van Dubai. Jumeirah Beach loopt langs Jumeirah Beach Road en biedt de badgasten een prachtig zicht op hotel Burj Al Arab, het enige zevensterrenhotel ter wereld. Vanzelfsprekend zijn op het sneeuwwitte Jumeirah strand parasols, ligbedden en badhanddoeken te huur. Jumeirah Beach is een zeer geschikte plek voor kinderen, want het zeewater blijft er lekker lang ondiep. Het aardige is dat er bij het strand een park van 12 hectare is aangelegd waar veel mensen een frisse neus komen halen. In het park is genoeg te doen; van recreatie voor kinderen tot aan barbecueplekken en een klein amfitheater voor live concerten.

Al-Mamzar Beach Park

Strandgangers die een statement willen maken door níet naar Jumeirah te gaan om te bakken in de zon, zetten veelal koers naar Al-Mamzar Beach Park. Dit gebied telt in totaal vier kunstmatige, maar zeer uitnodigende stranden met aparte zwemzones, grasvelden, zomerhuisjes, picknickgebieden, twee zwembaden en verschillende eetgelegenheden. De romantisch kronkelende paadjes nodigen uit tot een wandeling of fietstocht, maar er rijdt ook een treintje over het 90 hectare grote Al-Mamzar Beach Park. Bij de 2 zwembaden zijn permanent badmeesters aanwezig die het spelende kroost in de gaten houden. Heren opgelet: op woensdagen is dit strand alleen toegankelijk voor vrouwen en kinderen.

Al Mamzar Beach

“Het 10 kilometer lange Jebel Ali Beach is het rustigste strand van Dubai”

Actief op Jebel Ali Beach

Jebel Ali Beach is een fraaie strook strand van 10 kilometer lang. Dit is het rustigste strand van Dubai en erg populair onder kitesurfers die de drukte van Jumeirah en Kite Beach willen ontvluchten. Het strand wordt eveneens gebruikt door kampeerders die de rust van de kust prefereren boven een hotel in hectisch Dubai. Ontspannen onder het feeërieke bladerdak van her en der geplaatste palmbomen kan natuurlijk, maar dit is ook ‘the place to be’ voor actievelingen die willen voetballen, watersporten of vliegeren.