KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Modehoofdstad van Scandinavië

Kopenhagen is de modehoofdstad van Scandinavië en dat is goed af te zien aan haar stijlvolle inwoners. Kleding speelt een belangrijke rol in het leven van de Kopenhagenaars, die het frisse zeeklimaat trotseren in de mooiste én warmste creaties. De Deense mode-industrie bloeit als nooit tevoren. Talloze succesvolle ontwerpers zijn het ontdekken waard.

Als decor voor internationale modebeurzen en de Copenhagen Fashion Week staat Denemarken goed op de kaart als het gaat om mode. Chic, functioneel en altijd met een rauw randje; Deense mode is geraffineerd, maar bovenal draagbaar. In de elegante kledingstukken van Deense hand voeren materialen van hoge kwaliteit en natuurlijke kleuren de boventoon. Bekende namen zijn inWear, Huset Sand en ONLY. Spannender zijn de kleinere modehuizen die vanuit Kopenhagen de wereld veroveren. Deze hoofdstad leent zich dan ook uitstekend voor een ontdekkingstocht langs de boetieks van aanstormend Deens talent.

Modestad Kopenhagen
Modestad Kopenhagen

Kopenhagen

Brutale prints bij Stine Goya

Fris individualisme

Aan de Nørrebrogade, in de binnenstad van Kopenhagen, vindt u de boetiek van Stine Goya. Deze jonge Deense had al een carrière als model en modestudent achter de rug voordat haar kledinglijn in 2006 het licht zag. Met frisse kleuren en brutale prints schudde Goya de Deense modewereld wakker. Haar ontwerpen stralen een gevoel voor drama uit. Elk kledingstuk heeft een uniek karakter. Het toverwoord van Stine Goya is individualisme; modebewuste jonge Denen zijn dan ook dol op haar ontwerpen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Stine Goya, Nørrebrogade 45 B, 2200 Kopenhagen, Denemarken

Kleding met een grapje

In het hart van Kopenhagen staat de thuisbasis van de vrouwen achter Baum und Pferdgarten: Rikke Baumgarten en Helle Hestehave. In hun ontwerpen zoeken zij de grenzen op tussen mannelijk versus vrouwelijk, minimalistisch versus bombastisch, hoogglanzend versus dof. Grappige prints, gekke kraagjes of bijzondere knoopjes, in de kleding van Baum und Pferdgarten zit altijd een klein grapje verstopt. In deze boetiek is het heerlijk rondneuzen tussen klassieke kledingstukken en speelse avant-gardistische ontwerpen, die u eindeloos kunt combineren.

+ Lees meer

Baum und Pferdgarten zoekt de contrasten op

Bekijk op de kaart

Baum und Pferdgarten, Vognmagergade 2, 1120 Kopenhagen, Denemarken

De Bredgade

Duurzame sprookjesjurken

Wie de boetiek van Trash-Couture aan de Bredgade in Kopenhagen binnengaat, stapt in een sprookjeswereld vol kant, ruches en glanzende zijde. Dit kunstzinnige kledinglabel gebruikt voor zijn collecties restjes stof van exclusieve modehuizen. Met de hand wordt natuurlijke zijde samen met deze reststoffen genaaid tot bijzondere creaties. Het resultaat is een kledinglijn met unieke galajaponnen, cocktailjurkjes en trouwjurken. Vanwege hun duurzame karakter hebben de jurken van Trash-Couture de laatste jaren wereldwijd een soort cultstatus bereikt onder milieubewuste fashionista’s.

+ Lees meer

Couture jurk van Peter Ingwersen

Meer informatie

Deense kledingontwerpers zijn koploper op het gebied van ethische mode. Eén van de grondleggers is Peter Ingwersen. Met zijn label Noir legde hij de lat hoog voor de Deense kledingindustrie. De kledingstukken van Noir zijn vervaardigd uit ethisch verworven en milieubewuste materialen. Het katoen komt uit Oeganda en wordt in Turkije geweven, voordat het tot prachtige haute couture wordt genaaid. Duurzaamheid doet bij Noir niets af aan stijl: de door rock-'n-roll geïnspireerde kledinglijn schittert vanaf de catwalk door metallic kleuren en een scherpe snit.