KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Van souk tot winkelparadijs

Vanaf het moment dat de vliegtuigdeur openzwaait is Dubai een plek op aarde die in ieders geheugen gegrift blijft. De term 'shop ‘til you drop' lijkt hier dan ook te zijn uitgevonden. Of het nu gaat om kleine eenmanszaakjes of de meest exclusieve merkwinkels; winkelen in Dubai is verslavend en verveelt geen moment.

Zelfs wanneer winkelen onderaan de prioriteitenlijst voor Dubai bungelt zijn de immense ‘malls’ het bezoeken waard. De Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld, is waarschijnlijk het meest indrukwekkend. Niet zozeer vanwege het enorme aantal van meer dan 1200 winkels, maar ook vanwege de aanwezigheid van ‘s werelds grootste aquarium. Het tweede winkelwalhalla van Dubai – Mall of the Emirates – doet daar nog een schepje bovenop: een indoorskihal. Binnen blauwbekkend van de schans terwijl de thermometer buiten 50 graden Celsius aantikt: het kan alleen in Dubai.

“Struinen langs verschillende kraampjes op de Arabische markt”

Geuren en kleuren op de soek

In Dubai is een drietal soeks, oftewel Arabische markten, die een belevenis op zich zijn; de ‘spice souk’, de ‘gold souk’ en de ‘textile souk’. Op de spice souk zijn tientallen kraampjes te vinden met de heerlijkst geurende kruiden en specerijen. Verkopers zijn er op z’n zachtst gezegd nogal pro-actief, maar wel op een vriendelijke en correcte manier. Van hetzelfde laken een pak op de gold souk, een waar sprookje uit ‘Duizend-en-een-nacht’ vol gouden ringen, armbanden en kettingen. Goud was altijd vrij voordelig in Dubai, maar goedkoop inslaan is er tegenwoordig niet meer bij. Toch ligt de 'bling’ hier tentoongesteld alsof het croissantjes van de bakker zijn.
Liefhebbers van kleur komen volop aan hun trekken op de textile souk: hier zijn stoffen, sjaals en harembroeken te koop in alle kleuren van de regenboog. Bijpassende kleurrijke schoenen zijn hier ook te vinden.
Madinat Souk in het Madinat Jumeirah Hotel
Mall of the Emirates