KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Golfen langs de Tuinroute

Het zonnige weer en de overweldigende natuur maken Kaapstad tot een populaire golfbestemming. Geen wonder dus dat het land zo veel internationale kampioenen telt. Wie graag een balletje richting de Tafelberg wil slaan kan zijn hart ophalen: in de spectaculaire omgeving liggen tal van golfbanen.

Enkele van de beste en mooiste golfbanen van Zuid-Afrika zijn te vinden langs de Tuinroute (Garden Route). Dit schilderachtige gebied loopt van Kaapstad tot aan Port Elizabeth in de Oost-Kaap. Veel van deze golfbanen zijn ontworpen door gerenommeerde golfarchitecten. Een buggy is eigenlijk niet nodig: het is juist leuk van hole naar hole te wandelen, uitkijkend over imposante bergen en de uitgestrekte oceaan.

Prachtige natuur langs de Tuinroute
Prachtige natuur langs de Tuinroute

Kaapstad

Golfen in de prachtige setting van Arabella

Uitzicht op het Kogelberg Natuurreservaat

De golfbaan van het Arabella Country Estate is de eerste die opduikt langs de Tuinroute vanaf Kaapstad. De 18-holesbaan werd ontworpen door de bekende golfarchitect Peter Matkovich en behoort tot de beste banen van het land. Ook het uitzicht is geweldig: spelers kijken uit over het Kogelberg Natuurreservaat, een kalme rivier en een helderblauwe lagune. Tot de uitdagingen behoren pittige hindernissen van zand en water. Wie niet opgeeft wordt zeker beloond: de 18de hole is namelijk al eens verkozen tot de beste eindhole van heel Zuid-Afrika.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Arabella Country Estate, Kleinmond, West-Kaap, Zuid-Afrika

Fris windje op The Links

Vlakbij het kustplaatsje George ligt het Fancourt Golf Estate, bestaande uit verscheidene banen met elk een eigen karakter. Een zeer uitdagende baan is The Links, ontworpen door onder anderen Gary Player, een van de beroemdste Zuid-Afrikaanse golfers. Voor de aanleg van de fairways was maar liefst 700 duizend kuub aarde nodig om van de platte ondergrond een glooiend landschap te maken. Het resultaat is een meesterwerk. Er is altijd een straf zeebriesje;  zie dan maar eens een hole-in-one te slaan!

+ Lees meer

The Links, een prachtig aangelegde baan

Bekijk op de kaart

Fancourt Golf Estate, Greenside Close, George, Zuid-Afrika

De kliffen van Knysna

Golfen op de kliffen

De fairways en greens van het Pezula Golf Estate liggen in een onwaarschijnlijk mooie setting, bovenop de kliffen van Knysna. Aan de ene kant kijkt u uit over de Indische Oceaan, aan de andere kant geniet u van het zicht op de Knysna-lagune. Deze 18-holesbaan heeft diverse prijzen in de wacht gesleept en is van wedstrijdklasse. Ook de minder ervaren golfer kan op deze baan terecht: bij elke hole kunt u de tee kiezen die het beste bij uw niveau past.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Pezula Golf Estate, Knysna, Zuid-Afrika