KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Op golfsafari door de Kaap

Zuid-Afrika is een prachtig land met bergen, rotsachtige kusten en een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten. Hoe heerlijk zal het dus zijn een balletje te slaan op een van de vele golfbanen die het land rijk is. Maar het wordt helemaal speciaal wanneer u golft in het gezelschap van De Grote Vijf.

Wie zowel van avontuur als van golf houdt, kan kiezen voor een golfsafari. Kaapstad is een prima uitvalsbasis voor deze reizen, waarbij bezoeken aan de beste golfbanen worden afgewisseld met tochten door de mooiste natuurreservaten. Op deze manier duikt u niet alleen in de levendige sportcultuur van Zuid-Afrika, maar geniet u tegelijkertijd van de imponerende natuur. Met wat geluk ziet u dieren als de buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en de olifant. U kunt deze reizen in groepsverband doen, maar het is ook allemaal prima zelf te plannen.

Op safari langs de mooiste golfbanen
Op safari langs de mooiste golfbanen

Kaapstad

Oog in oog met een leeuw

Wie zijn avontuur graag sportief begint, kan een balletje slaan op het Pearl Valley Golf Estate, gelegen tussen Paarl en Franschhoek. Van amateurs tot professionals – golfliefhebbers staan in de rij voor deze beeldschone baan van golfspeler en golfbaanarchitect Jack Nicklaus. De weelderige, groene fairways contrasteren mooi met het witte rivierzand dat de 81 bunkers omlijnt. De 13e hole ligt heel schilderachtig aan de rand van een meertje. U bevindt zich hier overigens midden in de wijnlanden; reden genoeg om na de laatste slag het glas te heffen!
De volgende bestemming is het Aquila Wildlife Reserve in de Klein Karoo. Deze wildernis van 4500 hectare kan ontdekt worden per jeep, maar ook met een quadbike. Met een beetje geluk komt u hier oog in oog te staan met De Grote Vijf en andere bijzondere dieren als lynxen, vossen en giraffes. Ook pikt u op deze safari wat cultuur mee, want u komt langs indrukwekkende Khoi San grotschilderingen van maar liefst 10.000 jaar oud. De luxe chalets van het reservaat zijn uitstekend uitgerust om nieuwe krachten op te doen voor de volgende matchplay.
Vervolgens voert de reis naar Sint-Francisbaai in de Oost-Kaap. De St. Francis Links is zelfs voor de ervaren golfer een pittige baan. Jack Nicklaus ontwierp deze zó dat de holes verstopt gaan achter met fynbos begroeide duinen. En dat met een straffe wind die het uiterste vergt van de spelers. Verder is hier in de buurt het beroemde Addo Elephant National Park, waar u honderden olifanten, buffels, antilopen, leeuwen en hyena’s kunt spotten.

“Na een spannende jeepsafari even de baan op.”

Op avontuur in Bushman Sands

De Bushman Sands Game Reserve & Golf Course vormen een ontspannen afsluiter van de golfsafari. Eerst een spannende jeeprit door het reservaat, daarna door naar de spectaculair gelegen golfbaan van Bushman Sands, die toegankelijk is voor spelers van alle niveaus. Enkele holes zijn om nooit vergeten: spelers slaan bijvoorbeeld een eerste bal over een treinspoor en over twee rivieren!