KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De stadsparken van Lima

Lima mag dan een grote en drukke metropool zijn, dat wil niet zeggen dat er geen plekken te vinden zijn u even kunt ontspannen. De stad kent namelijk een aantal prachtige stadsparken en mooie pleinen. Hoewel het ideale plekken voor een ontspannen picknick zijn, vindt u er meer dan alleen rust en groen. Want de parken bieden ook entertainment, romantiek, kunst, cultuur en een buitengewone biodiversiteit.

Welbeschouwd ligt Lima in de woestijn. Maar ook al is de stad op een van de droogste plekken ter wereld gebouwd, er is veel groen. Dat is te danken aan het smeltwater dat van de bergen stroomt en een natuurlijke irrigatiebron vormt die allerlei soorten planten laat groeien, zelfs planten die er van oorsprong niet voorkomen. Daarbij heeft de gemeente, in een poging de aantrekkelijkheid van de stad de vergroten, de afgelopen jaren veel parken en plantsoenen opgeknapt.

Costa Verde: de groene kust in Miraflores
Costa Verde: de groene kust in Miraflores

Lima

Piramide in het Circuito Mágico del Agua

Fonteinenpretpark

Er werd in eerste instantie geprotesteerd toen bekend werd dat het uit 1929 stammende Parque de la Reserva een ambitieus fonteinencomplex zou krijgen. Maar toen de inwoners van Lima de 13 verlichte fonteinen met eigen ogen hadden gezien, waren ze om. Het Circuito Mágico del Agua, het grootste fonteinencomplex ter wereld, voert de bezoeker langs 13 fantastische fonteinen die op muziek en licht water de lucht in spuiten. Het park is vanaf 4 uur ’s middags open is; de fonteinen zijn het mooist na zonsondergang.

Liefdespark

De kleurrijke mozaïeken van het Parque del Amor doen denken aan die van Park Güell in Barcelona. Maar het parkje heeft zijn eigen thema, en dat is liefde. De muren zijn versierd met romantische gedichten, in het midden staat het beeld El Beso (de kus), een werk van de Peruviaanse kunstenaar Victor Delfín. Gelegen op een klif met uitzicht op de Stille Oceaan is Parque del Amor, dat op Valentijnsdag 1993 toepasselijk werd geopend met een langste-kus-wedstrijd, vooral een heerlijke plek om te genieten van een mooie zonondergang.
El Beso in Parque del Amor

Natuurpark

Wilt u echt even de stad uit dan is Pantanos de Villa dé plek om naartoe te gaan. Dit natuurreservaat ligt een uurtje ten zuiden van het centrum van Lima. Pantanos de Villa is een moerasland met een unieke biodiversiteit. In de kleine, diepe lagunes van het beschermde gebied leven vissen, reptielen, insecten en meer dan 170 vogelsoorten die karakteristiek zijn voor de kust van Peru. Er zijn mooie wandelingen en boottochten te maken door het reservaat.
Natuurreservaat Pantanos de Villa