KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De stranden van Rio

Er zijn maar weinig steden die een strand als attractie hebben, maar Rio de Janeiro heeft er zelfs meerdere. En het ene is het andere niet: er zijn stranden om te surfen, stranden om te feesten en stranden waar u simpelweg kunt zonnebaden met een goed boek. Rio’s stranden vormen de achtertuin van de drukke stad.

Natuurlijk is het Copacabana-strand – vernoemd naar het beroemde Copacabana Palace Hotel – een van de bekendste stadsstranden ter wereld. Meer dan een half miljoen ‘Carioca’s’ (inwoners van Rio) trekken hier in het weekend naartoe om even te ontspannen. Playboys spelen beachvolleybal, en in minuscule bikini’s gehulde dames flaneren langs de waterlijn. Copacabana is er om te sporten, te zonnebaden, te flirten en te dansen.

Het strand van Copacabana
Het strand van Copacabana

Rio de Janeiro

Het strand van Ipanema

Zonsondergang op Ipanema

Ook op het 2 kilometer lange witte zandstrand van Ipanema is het goed toeven. Aan de boulevard liggen diverse designboetiekjes en barretjes waar het beroemde Braziliaanse drankje ‘caipirinha’ geserveerd wordt. Een bezoek aan de Garota de Ipanema Bar (oorspronkelijke naam Velloso Bar) mag niet ontbreken, want dit is waar Tom Jobim de tekst schreef voor het wereldberoemde nummer ‘The Girl from Ipanema’. Het strand dankt zijn roem niet alleen aan deze zomerhit en de gezellige boulevard: Ipanema heeft ook nog eens de mooiste zonsondergang van de stad, met de Suikerbroodberg als decor.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Ipanema, Rio de Janeiro

De hoge golven van Prainha

Een aantal kilometers buiten het centrum van Rio de Janeiro ligt het surfmekka Prainha, wat klein strand betekent. Het maakt deel uit van een natuurreservaat en wordt (nog) niet overspoeld door toeristen. Het strand heeft de vorm van een halve maan en wordt aan beide zijden geflankeerd door hoge kliffen. Hierdoor ontstaat een sterke stroming met hoge golven die vooral erg populair zijn onder lokale surfers.

+ Lees meer

Surfmekka Prainha

Bekijk op de kaart

Prainha, Rio de Janeiro
Grumari beach: omgeven door groen

Verborgen juweeltje Grumari

Ongeveer een uur rijden van Copacabana ligt het verborgen juweeltje Grumari. Dit 3 kilometer lange donkere zandstrand ligt net als Prainha in een natuurreservaat. Grumari wordt omgeven door hoge groene heuvels en immense rotsformaties en is helemaal afgezonderd van de bewoonde wereld. De lokale bevolking komt hier graag om even te ontsnappen aan de hectiek van de stad. Niet ver van het strand ligt het oude vissersdorpje Guaratiba waar verschillende restaurantjes dagverse vis voor de lunch serveren.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Grumari, Rio de Janeiro

Surfen op Arpoador

Het Arpoador strand staat bekend als een van de beste surfspots in Rio de Janeiro. Surfers uit de hele wereld komen naar Arpoador om een plekje in de onstuimige branding te bemachtigen. De golven breken hier op de grote rotsen en bereiken hoogtes van 7 tot 10 meter. De rotsformatie biedt een prachtig uitzicht over de stad en de achterliggende bergen. In de avond komen op de rotsen van Arpoador veel jonge stelletjes samen om te genieten van een romantische zonsondergang.

+ Lees meer

Zonsondergang op Arpoador

Bekijk op de kaart

Arpoador, Rio de Janeiro