KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Woest en wild: op woestijnsafari in Dubai

Brullende motoren, metershoog opspuitend zand en diepe bandensporen in de duinen: een woestijnsafari staat hoog op de to-do list van menig Dubaiganger. In een grote fourwheeldrive door het snikhete zand raggen – alles kan in Dubai, dus dit ook.

Overdag is het wat warm om door de woestijn te scheuren, vandaar dat met name de avondsafari’s in Dubai erg in trek zijn. Vanuit het centrum is het slechts 45 minuten rijden naar de woestijn om vervolgens op avontuur te gaan. Tijdens een privétoer legt een gids de fijne kneepjes van het ‘woestijnsturen’ uit zodat iedereen met een rijbewijs het stuurwiel ter hand kan nemen.

Zon, zand en jeeps
Zon, zand en jeeps

Dubai

Kamelenrit door de woestijn

Skiën in de woestijn

Een woestijnsafari is nog het beste te omschrijven als een combinatie tussen een achtbaan en een botsauto. Met hoge snelheiden scheuren de SUV’s over zandduinen, waarbij de krachtige auto’s vaak zó scheef tegen de duinen hangen dat ze haast lijken te kantelen. Naast het spektakel in de 4x4 is het vaak ook mogelijk om een kameelrit te maken, te gaan zandskiën en om een bedoeïenendorp te bezoeken.
De maan schittert over de duinen

Overnachten in de woestijn

De woestijnsafari kan passend afgesloten worden met een uitgebreide barbecue met muziek, dans, waterpijpen en natuurlijk buikdanseressen. Ook een overnachting in de woestijn behoort tot de mogelijkheden. Want zeg nou zelf, hoe bijzonder is het om bij thuiskomst te kunnen zeggen dat u heeft overnacht onder de heldere sterrenhemel van een woestijn?

“Het gevoel van 1001 nacht is mogelijk in de woestijn van Dubai”