KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Uitwaaien op de Star Ferry

Lang voordat de stoomboot was uitgevonden, staken mensen de haven tussen het eiland van Hongkong en Kowloon over per sampan. Een tijdrovend en intensief karwei. Maar toen was daar de Star Ferry en duurde de overtocht nog maar acht minuten. De Star Ferry vaart inmiddels met twaalf boten en de overtocht biedt een fantastisch uitzicht op de imposante skyline van Hongkong.

De Star Ferry werd in 1888 opgericht onder de naam Kowloon Ferry Company en in 1898 omgedoopt tot de huidige naam. Het bedrijf bestaat al ruim een eeuw en hoewel het nog steeds floreert, heeft de Kowloon Ferry Company heel wat moeten doorstaan. In 1906 werd de Kowloon pier getroffen door een orkaan die 2 boten ruïneerde en tijdens de Japanse invasie in 1941 lag de service ruim drieënhalf jaar stil.

Uitzicht op Hongkong vanaf de Star Ferry
Uitzicht op Hongkong vanaf de Star Ferry

Hongkong

Spectaculaire lasershow vanaf de boot

Hoewel er inmiddels vele tunnels en bruggen zijn die het eiland van Hongkong met het vasteland van Kowloon verbinden, biedt de Star Ferry nog altijd een goede – en goedkope – manier om de haven over te steken. Per dag nemen zo’n 70.000 mensen de boot, bijna 26 miljoen mensen per jaar. De ferry heeft twee reguliere routes en een speciale Harbour Tour die alle haltes aan doet.