KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Winkelen en wandelen in Strøget

Strøget is de langste autovrije winkelstraat ter wereld en hét shopping gebied van Kopenhagen. Maar naast een oneindig aantal winkels, zijn er aan Strøget ook heel wat bezienswaardigheden en is het vooral ook een plek om een middag heerlijk rond te struinen.

In de jaren ‘60 werd Kopenhagen steeds drukker en voller en konden de smalle straatjes het verkeer niet meer aan. Er werd besloten tot een autovrije zone die de naam Strøget kreeg. De zone loopt van de Radhusplads naar Kongens Nytorv en bestaat uit meerdere straten, steegjes en pleinen. Het winkelaanbod varieert van dure merkwinkels tot kleinschalige boetiekjes en alles er tussenin. Het grote pluspunt van Strøget is dat het winkelen uitstekend combineert met sightseeing. In het gebied staan namelijk prachtige voorbeelden van Deense architectuur. De vele straatartiesten zorgen bovendien voor een levendige sfeer.

Strøget in Kopenhagen
Strøget in Kopenhagen

Kopenhagen

Warenhuisketen Illum

Shop ‘til you drop bij Illum

Al sinds de oprichting in 1891 is Illum de grootste warenhuisketen van Scandinavië en natuurlijk is er ook een vestiging in Strøget. In dit winkelparadijs vol kleding, schoenen, tassen en cosmetica zorgen gouden kroonluchters en wit marmeren zuilen voor een chique atmosfeer. Sla vooral de derde verdieping niet over: een groot gedeelte hiervan is gewijd aan interieurdesign van Deense ontwerpers.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Østergade 52, Kopenhagen, Denemarken

Even binnen kijken bij de kathedraal

De Vor Frue Kirke, of kathedraal van Kopenhagen, is de nationale kathedraal van Denemarken. Het huidige gebouw stamt uit 1829, maar de geschiedenis van deze kerk voert terug tot het begin van de 13de eeuw. In de loop der tijd is de kerk meerdere malen afgebrand en opnieuw opgebouwd. De kathedraal is vooral beroemd vanwege de beelden van Christus en de Twaalf Apostelen, gemaakt door de Deense beeldhouwer Bertel Thorvaldsen.

+ Lees meer

De kathedraal van Kopenhagen

Bekijk op de kaart

Nørregade 8, Kopenhagen, Denemarken

Smørrebrød, is een Deense specialiteit

Eten bij de apotheek

Stop voor een authentieke lunch of diner bij Det Lille Apotek, wat De Kleine Apotheek betekent. Dit sfeervolle etablissement is het oudste restaurant in Kopenhagen en stamt al uit 1720. Vroeger was dit, zoals de naam al doet vermoeden, een apotheek. De nostalgie straalt hier van het interieur af. Op de kaart staat een keur aan echte Deense specialiteiten als smørrebrød en geroosterd varkensvlees met pruimen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Store Kannikestraede 15, Kopenhagen, Denemarken