KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Spectaculaire pretparken in Dubai

Er zijn mensen die heel Dubai als één groot attractiepark beschouwen en feitelijk is daar geen speld tussen te krijgen. Maar echte themaparken zijn er ook. Oneindige waterglijbanen, levensechte filmstudio's, kameel rijden en zelfs indoorskiën: in Dubai kan het allemaal.

Het grootste en populairste waterpretpark ter wereld is te vinden op The Palm Jumeirah bij het Atlantis Resort. Adrenalinejunks zijn hier aan het juiste adres: Aquaventure Dubai bestaat uit 42 hectare vol met attracties die bezoekers de rillingen over de rug doen lopen. Dankzij de ontelbare zwembaden en waterglijbanen staat dit waterpark garant voor dagenlang zwem- en waterpret. Maar Dubai heeft natuurlijk nog veel meer plezier te bieden.

Aquaventure bij het Atlantis Resort
Aquaventure bij het Atlantis Resort

Dubai

Met 80 km/u van de glijbaan

Nog zo’n wereldattractie in Dubai is het attractiepark Wild Wadi Waterpark, gelegen pal voor het befaamde hotel Burj Al Arab. Het waterpark is gebaseerd op het Arabische verhaal van Sinbad de Zeeman en de figuren uit dit verhaal staan hier dan ook centraal. Het park biedt meer dan vierentwintig glijbanen, opwaartse stromingen en de heftigste wildwaterbanen. Een aantal glijbanen is zo'n 30 meter hoog, wat zorgt voor snelheden van zo’n 80 kilometer per uur.

Wild Wadi Waterpark
Skiën bij 40 graden Celcius

Overdekt skiparadijs

Ski’s meenemen naar Dubai klinkt een beetje vreemd, maar dat is ook niet nodig voor een middagje Ski Dubai. Alles is te huur in de grootste overdekte skihal van de wereld, zelfs winterkleding. Het overdekte skiparadijs is voorzien van 5 pistes, een stoeltjeslift en een 3000 vierkante meter groot funpark. De langste piste meet maar liefst 400 meter en  kent een hoogteverschil van 60 meter. Durfals kiezen voor de zwarte piste met een hellingshoek van 35 graden.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Mall of the Emirates, Dubai

Spelen en zwemmen met dolfijnen

Dolphin Bay is een park waar met dolfijnen gespeeld en gezwommen kan worden. Leeftijd is niet belangrijk, voor iedereen is er wel een speciaal programma om met deze mooie dieren in het water te zijn. Wie eens aan de rugvin van een dolfijn wil hangen, zal er echter wel flink voor in de buidel moeten tasten, want met 200 euro per persoon is het verre van goedkoop. Dat neemt niet weg dat hier langgekoesterde wensdromen in vervulling kunnen gaan.

Dolphin Bay Park
Het indrukwekkende Atlantis Hotel

Wonderland Theme Park

Ook Wonderland bij het Atlantis Hotel is een waar familiepretpark voor alle leeftijden. Het is verdeeld in drie verschillende secties en telt – net als bijna alle andere parken in Dubai – veel waterattracties, zowel binnen als buiten. Het hart van Wonderland bestaat uit een enorme hal met meer dan honderd attracties en videogames. Karten, kameelrijden, een 3D-theater, paintball? Het is er allemaal mogelijk.