KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Zwemmen in de Caribische Zee

Unieke zwarte en rode koraalriffen, mangrovebossen en een azuurblauwe oceaan – de stranden van Bonaire zijn even mooi als divers. De meeste Caribische eilanden gaan prat op lange witte stranden, maar Bonaire staat vooral bekend om zijn intieme baaien met grof, lichtroze zand en een onverstoord, florissant zeeleven.

Bonaire is omringd door koraalriffen en daarom spoelt er minder fijn zand aan dan op andere Caribische stranden. De stranden zijn daardoor niet alleen smaller en ruiger, op sommige plaatsen loopt het prachtige koraal zelfs door tot aan land. Niet overal is een frisse duik in zee zomaar mogelijk, zeker in het oosten en noorden is de stroming te sterk. Maar wie weet waar hij moet zijn, kan op een hete tropische dag prima afkoelen in zee. Van volledig ontwikkelde strandboulevards met cocktailbars tot ongerepte plekken waar u het zand deelt met schildpadden.

Bonaire staat bekend om zijn diversiteit aan stranden
Bonaire staat bekend om zijn diversiteit aan stranden

Bonaire

Het zand heeft een roze gloed

Roze poederzand

De reden voor de naam van Pink Beach laat zich raden; dit strand staat bekend om zijn rozige poederzand dat zijn kleur krijgt van stukjes aangespoelde koraal. Na een grote storm is een deel van het zand vlak voor de kust terechtgekomen, waardoor het nu prettig badderen is in het ondiepe zeewater. Bijzondere zeedieren als tarponvissen, schildpadden en roggen laten zich hier regelmatig zien. Eettentjes zijn er niet op Pink Beach, dus neem net als de locals een goedgevulde picknickmand mee.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Pink Beach, Bonaire

Strand Zonder Naam

Voor een paradijselijke ervaring is Klein Bonaire de ultieme plek, het mini-eilandje voor de kust dat vanaf Kralendijk gemakkelijk per boot te bereiken is. Hier ligt No Name Beach; een breed en ongerept wit zandstrand waar het heerlijk luieren is in de zon. Als u enkele meters de zee in loopt, wordt u rijkelijk beloond; in het heldere water vlak voor de kust krioelen bontgekleurde papegaaivissen en geelstaarten zich om het vingerkoraal. Ook heel bijzonder: Klein Bonaire is de belangrijkste broedplaats voor zeldzame zeeschildpadden.

+ Lees meer

Het paradijselijke strand van Klein Bonaire

Zeeschildpadden

Van de 7 zeeschildpadsoorten ter wereld komen er 5 voor rond Bonaire: de dikkopschildpad, de groene zeeschildpad, de karetschildpad, de warana en de zeer zeldzame lederschildpad. Deze laatste is een echte reus die wel 1.000 kilo kan wegen. Nog niet zo lang geleden was het op Bonaire heel normaal schildpaddensoep te eten, maar tegenwoordig worden deze reptielen goed beschermd. Wie per toeval een schildpaddennest vindt op het strand, wordt vriendelijk verzocht dit te melden aan de Sea Turtle Conservation Bonaire, de schildpaddenbeschermingsdienst.

Het strand van Lac Baai

Ondiepe lagune

In de zuidoostelijke punt van Bonaire ligt Lac Baai. Deze lagune met kalm water wordt aan de ene kant geflankeerd door een koraaldam en aan de andere door een mangrovebos. Het populairste strand is Sorobon Beach; de constante wind maakt dit een geliefde plek bij windsurfers. Het strand Cai is rustiger; het ondiepe water is hier perfect voor gezinnen met kinderen. Let wel: op zondag is het op Cai een drukte van belang. Dan komen Bonairiaanse families hier om samen te eten, drinken en dansen. Een echte Caribische ervaring!

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Sorobon Beach, Bonaire