KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De beste bierbars van Praag

Volgens sommigen is het de beste Tsjechische uitvinding ooit: pils! Praag kent dan ook talloze bars in historische kelders en gebouwen, maar ook grote bierhallen en moderne cafés zijn hier populair. In de pubs is bier goedkoper dan water en het wordt ambachtelijk gemaakt.

Al in 12de eeuw bleek dat het Tsjechische klimaat uiterst geschikt was voor het groeien van hop; het hoofdingrediënt van bier. Hierdoor ontstond een grote hoeveelheid brouwerijen én de Tsjechische biercultuur, die er nog altijd te vinden is. In de pub besteld u een ‘pivo’ als u een pilsje wilt. Wie grote dorst heeft, bestelt een ‘půllitr’ (0,5 liter). ‘Na zdravi’, proost!

Praag bij schemering
Praag bij schemering

Praag

“Voor een onvergetelijke avond uit is Double Trouble hét adres”

Double Trouble

Deze grote kelderbar annex club tussen het Wenceslasplein en het Oude Stadsplein in. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Double Trouble de populairste gotische kelderkroeg. Het pand is met veel zorg voor detail gerestaureerd. Hier komt alles en iedereen een pilsje pakken: van de lokale bevolking en vrijgezellengroepen tot toevallige passanten en zakenmensen. Wie een onvergetelijke avond uit wil in Praag is hier aan het juiste adres.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Double Trouble, Melantrichova 17, Praag

Vers bier bij U Vejvodu

Binnen de 4 muren van U Vejvodu bevinden zich een historische kroeg, een bierhal én een restaurant. Het stevige Tsjechisch pubvoedsel zorgt voor een goede bodem. U Vejvodu is een van de weinige cafés in de stad waar ‘tank bier’ wordt geschonken; vers geleverd door de Urquell brouwerij met een tankwagen. Dat betekent dus een lekker vers en schuimend biertje. Ook hier komt het publiek uit alle lagen van de bevolking om plezier te maken. Met een beetje geluk is er live accordeonmuziek voor nog meer sfeer.

+ Lees meer

U Vejvodu

Bekijk op de kaart

U Vejvodu, Jilska 4, Praag

“Bier drinken tussen middeleeuwse harnassen bij U Sedmi Svabu”

U Sedmi Svabu

In deze middeleeuwse taverne staat gastvrijheid met stip op nummer één. U Sedmi Svabu is voorzien van een levendig brandende open haard. Overal hangen harnassen, de inrichting bestaat grotendeels uit gietijzeren voorwerpen en de serveersters sjouwen met immense dienbladen vol koud bier en hartige gerechten. Een hapje eten is een aanrader, want zonder diner reservering hebt u geen zitplaats wanneer het druk is, en geen zitplek betekent geen bier. In Tsjechië geldt namelijk de regel dat er niet gedronken mag worden zonder zitplaats.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Jansky Vrsek 14, Praag

De 8 bierhallen van U Fleku

Een bijzondere gelegenheid is U Fleku. Hier kunt u kiezen uit maar liefst 8 bierhallen én er is een microbrouwerij. Gasten schuiven gezellig bij elkaar aan, aan de lange houten tafels en accordeonisten lopen tussen de tafels door en zorgen voor muziek. Bij mooi weer is ook de biertuin open, gemodelleerd naar Duits model. U Fleku is zonder twijfel een bijzondere maar bovenal gezellige ervaring.

+ Lees meer

U Fleku

Bekijk op de kaart

U Fleku, Kremencova 11, Praag

“Veel en voordelig drinken kan bij de traditionele Tsjechische bierhal U Medvidku”

U Medvidku

U Medvidku is een traditionele Tsjechische bierhal. Al sinds 1466 wordt hier bier gebrouwen, na 500 jaar kwam de bierhal erbij. Gasten zitten hier rechttoe rechtaan, her en der zijn tapgelegenheden en er is ruimte genoeg voor enkele honderden personen. Wie voor pure sfeer gaat, kan beter een andere locatie zoeken, maar wie graag veel en voordelig wil drinken, voelt zich hier onmiddellijk thuis.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Na Perstyne 7, Praag