KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De lekkerste surfbites!

Surfen en goed eten gaan prima samen. Zijn zelfs onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want voordat de golven kunnen worden getrotseerd moet de maag natuurlijk goed zijn gevuld. En omdat surfen ook een sociale bezigheid is, is het na afloop samen eten in een heerlijk tentje (bijna) een vanzelfsprekendheid.

Soms zijn de eettentjes zelfs bekender dan de golven. Het aanbod van restaurants waar vooral surfers zich tegoed doen aan allerlei voortreffelijke bites is even divers als het aantal surflocaties ter wereld. Van foodtrucks en surflodges tot biologische hamburgers en seizoensgebonden producten. Reis met ons mee naar Oahu, Kaapstad, Peniche en Sydney! Bon appétit!

Lekker uit eten na een dagje surfen
Lekker uit eten na een dagje surfen

Top 3 bestemmingen

Zet uw handtekening op Giovanni’s foodtruck

Oahu: restaurants op wielen

Surfen is de lokale sport van Hawaï. Het eiland Oahu kent veel surfspots, maar nóg meer foodtrucks. Sinds een aantal jaar wordt het concept van een restaurant op wielen wereldwijd steeds populairder, maar op Oahu zijn ze al decennia lang bekend met het fenomeen van een mobiele keuken.
Van taco- tot saladewagen en van vis- tot hamburgertruck voor ieder wat wils. Na een dag surfen, is er niets makkelijker en lekkerder dan een hapje te eten bij een restaurant op wielen aan het strand. Een van de bekendste wagens is Giovanni’s Shrimp Truck. Zijn menu heeft als hoofdingrediënt verse garnalen en staat op het Haleiwa of het Kahuku strand. De truck is te herkennen aan de honderden handtekeningen die klanten op de wagen hebben achtergelaten.
Het uitzicht van uit het restaurant

Kaapstad: een goede start is het halve werk

Op een paar kilometer van het centrum van Kaapstad ligt Blouberg Strand, een van de bekendste kitesurfspots in de wereld. Het strand telt verschillende ontbijttentjes, maar de meeste surfers verzamelen zich in de vroege ochtend bij Carlucci’s voor een stevig ontbijt.
Carlucci’s heeft een prachtig uitzicht op de Tafelberg en goed getrainde barista’s maken hier de lekkerste koffie. Naast een Engels ontbijt, worden hier ook gezonde broodjes geserveerd met onder meer Noorse zalm en biologisch gekweekte groenten. Voor de surfer die de avond ervoor heeft doorgehaald, is er de dubbele ontbijthamburger.
De boulevard van Peniche

Peniche: eten, slapen en surfen op 1 plek

Peniche in Portugal is één van de mooiste surfbestemmingen van Europa. De beste golven zijn te vinden in Baleal, vijf minuten rijden vanaf Peniche. Hier zijn ook de meeste surfshops en strandtentjes gesitueerd. Een bekende hangout voor surfers is Beyond a Lodge, een surfershotel en restaurant ineen.
In het restaurant geven ze de voorkeur aan biologisch, vers en lokaal eten. Gezonde en seizoensgebonden producten vormen de hoofdingrediënten van het menu. De gerechten zien er uit als kleine kleurrijke kunstwerkjes en met elke hap vindt er een smaakexplosie plaats. Naast slapen en eten biedt de Lodge overigens ook surflessen aan.
Een hamburger van Moo Gourmet Burgers

Hamburgers om op kracht te komen

Veel golfsurfers die in Sydney aankomen, maken hun eerste stop bij Bondi Beach, het surfmekka van de stad. Na hier een dagje op het water te hebben doorgebracht, is er (bijna) niets lekkerder dan een grote, sappige hamburger. Nu is een vette burger in Sydney zo gevonden, maar een goede biologische burger scoren, dat is iets lastiger. Veel surfers geven de voorkeur aan een hamburger van Moo Gourmet Burgers, te vinden in Bondi Beach en op nog drie andere locaties in en nabij Sydney.
Bij Moo Gourmet Burgers kiest u uit een selectie van 20 geweldige hamburgers: voor elke hongerige surfer is er wel een favoriet te vinden. Zo zijn er premium hamburgers, waaronder de dubbele met Wagyu-rundvlees, de Duck & Bacon, de Griekse lam en de Gegrilde zalm. Ook zijn er 3 vegetarische opties. Het restaurant serveert uitsluitend biologisch vlees.

Lees meer over surfen en de mooiste surfbestemmingen op surf.KLM.com

Top 3 bestemmingen