KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

The Peak: letterlijk een topattractie

Als u in Hongkong maar tijd heeft voor één attractie, ga dan naar The Peak. Heeft u zeeën van tijd? Ga ook dan naar The Peak. Jaarlijks weten 7 miljoen bezoekers de weg naar de top van deze berg te vinden. Het uitzicht hier is adembenemend, maar behalve dat is er ook een gigantisch winkelcentrum waar elke shopaholic van gaat watertanden.

The Peak is met 552 meter boven zeeniveau de hoogste berg op het eiland van Hongkong. In de 19de eeuw bouwde de gouverneur van Hongkong, Sir Richard MacDonnell, zijn zomerhuis hier vanwege het koelere klimaat. Al snel volgden andere welgestelden en werd The Peak echt een berg voor de elite. In 1881 werd begonnen met het aanleggen van tramlijnen in Hongkong. Daardoor werd The Peak ook bereikbaar voor het ‘gewone’ volk en verwierf hij al snel bekendheid vanwege de geweldige uitzichten over de stad en de haven.

Spectaculair uitzicht vanaf The Peak
Spectaculair uitzicht vanaf The Peak

Hongkong

Iconische tramroute van en naar The Peak

Peak Tram Historical Gallery

Een bezoek aan The Peak begint met een rit met de historische Peak Tram. Onderaan de tramroute bevindt zich de Peak Tram Historical Gallery waar bezoekers mee terug worden genomen naar de negentiende eeuw. Er staat een replica van de allereerste Peak Tram en ook de kabelruimte waaruit de trams op en neer werden getakeld is nagebouwd. De iconische tram is een getuige van ruim 124 jaar veranderingen in de stad.

Wandel naar de top via de Hong Kong Trail

De beste manier om The Peak te verkennen én optimaal van de geweldige uitzichten te genieten, is een wandeling. Er zijn 3 verschillende routes waarvan de Hong Kong Trail de langste is. Het pad tovert in ongeveer 3 kwartier de meest fantastische vergezichten over HongKong, Victoria Haven, Kowloon en de omliggende eilanden in de Zuid-Chinese Zee tevoorschijn.

Het uitzicht doet de lange klim vergeten
Ontspannen op het Sky Terrace

Hip shoppen op hoogte

De iconische Peak Tower siert menig ansichtkaart en is een symbool van moderne architectuur. In de toren zijn tientallen winkels en restaurants gevestigd. Winkelen wordt hier letterlijk naar nieuwe hoogten getild. Van de hipste modeketens tot  de meer traditionele Chinese winkels: hier is het te vinden. Even bijkomen kan op het Sky Terrace met een wederom fantastisch uitzicht.