KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Traditioneel Balinees masker, Denpasar
 

Praktische info Denpasar-Bali, Indonesië

Vervoer in de stad

Bali kan een uitdaging zijn om te navigeren, de verouderde infrastructuur heeft moeite de snelle ontwikkeling van het eiland bij te houden. Verkeersregels zijn er vrijwel niet en het verkeer kan chaotisch zijn met vele files in Denpasar en andere belangrijke centra. Het huren van een motorfiets is een avontuurlijke manier om het eiland te verkennen, hoewel dit alleen wordt aangeraden voor zeer ervaren motorrijders. Er zijn auto's te huren met chauffeur, wat mogelijk de meest stressvrije manier is om u te verplaatsen. Er is een beperkte busdienst in Bali en dit kan een goedkope manier zijn om rond te reizen voor zeer geduldige reizigers. Gedeelde busjes (bemo's) zijn beschikbaar, maar in Denpasar en het zuiden van Bali komen taxi's met een meter vaker voor.

Tijdzone

GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Valuta

De Indonesische munteenheid is de roepia (IDR). Buitenlandse valuta kunnen probleemloos worden ingewisseld bij banken, hotels en wisselkantoren in de belangrijkste toeristengebieden; de Amerikaanse dollar is de meest geaccepteerde munteenheid. Let erop dat uw biljetten in goede staat zijn, want soms worden verfrommelde en gescheurde buitenlandse biljetten geweigerd. De beste wisselkoersen in Indonesië zijn over het algemeen te vinden in de grotere centra, zoals Jakarta en Bali. De duurdere hotels en restaurants accepteren Visa en MasterCard, maar kleinere bedrijfjes hebben vaak geen creditcard-apparaat (met name in afgelegen gebieden). Geldautomaten zijn in de grote steden te vinden. Men heeft niet altijd genoeg wisselgeld, dus zorg ervoor dat u kleine biljetten en munten bewaard voor dingen als bus, donaties in tempels en frisdranken.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Indonesië is +62. Om naar het buitenland te bellen draait u 00, gevolgd door het betreffende landnummer (bijv. 0044 voor het Verenigd Koninkrijk). Het regionummer voor Jakarta is 21. Een lokale sim-kaart kopen is een goede optie, want de internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen. In de meeste cafés, restaurants en hotels in de belangrijkste steden en toeristische gebieden is gratis wifi beschikbaar.

Alarmnummer

110 (politie), 113 (brandweer), 118 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Luchthaven Ngurah Rai

www.baliairport.com

Vervoer naar de stad

Er vertrekken regelmatig bussen naar het centrum van Denpasar en de belangrijkste vakantieresorts, waaronder Kuta. Er zijn taxi's met een meter beschikbaar en passagiers moeten er op staan dat de chauffeur de meter gebruikt, ook als hij zegt dat deze stuk is.

Autoverhuur

Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt werken vanuit de luchthaven.

Luchthaventaxi's

De officiële taxibalie bevindt zich buiten de aankomsthal. De kosten worden vooraf betaald, vervolgens geeft u de bon aan de chauffeur.

Transfer tussen terminals

De terminals bevinden zich op korte loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Er zijn winkels, restaurants, banken en een geldwisselkantoor op de luchthaven. Overige voorzieningen zijn onder andere een postkantoor, een apotheek, taxfreewinkels, een toeristeninformatiebalie en hotelreserveringskiosken. De luchthaven beschikt over faciliteiten voor gehandicapte reizigers; reizigers met speciale behoeften worden geadviseerd hun luchtvaartmaatschappij hier vooraf van op de hoogte te stellen.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort en lang parkeren op een parkeerterrein voor het terminalgebouw.

Internet

Gratis wifi is beschikbaar in de internationale terminal.