KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
In de Dazaifu Tenmangu Shrine, Fukuoka
 

Sumo kijken en stripboeken kopen

De grootste stad van het eiland Kyūshū bezoeken? Boek vliegtickets naar Fukuoka en moedig de honkballers van de SoftBank Hawks aan of bezoek het Fukuoka Asian Art Museum. Fukuoka wordt ook wel Hakata genoemd hoewel dat officieel slechts een gedeelte van de stad is. Stap er met uw kinderen in attracties van Space World of laat u betoveren door dolfijnen in Marine World. Voor een echte sumo-wedstrijd kunt u jaarlijks terecht in het Kokusai Centre. Deze worstelpartij zal u niet snel vergeten!

Zen in de tempel

Wolkenkrabbers en tempels gaan gemakkelijk samen in Fukuoka. Bezoek de tempel Tōchō-ji en bestudeer de indrukwekkende grootste houten Boeddha van Japan en de beelden van de godin van genade, Kannon. Of loop de serene Shōfuku-ji Zen-tempel in, opgericht door priester Eisai die Zen en thee in Japan introduceerde. Andere boeiende stukken geschiedenis zijn de ruïnes van de muur die de stedelingen tegen de invasies van Mongolen moest beschermen. Ook het mooie strand en de frisse bergen zijn gemakkelijk te bereiken vanaf de havenstad. Fukuoka is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Japan. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Fukuoka!

Manga kopen en noodles slurpen

Winkelen kan voortreffelijk in Tenjin. Sla hier manga en animeboeken, -poppen en -pakjes in. Of shop in ‘Canal City’, waar u meteen een filmpje kunt pakken of een theaterstuk bijwoont. Voor een gezellig drankje gaat u naar Nakasu waar u geheid vrouwen in traditionele kimono’s tegenkomt. Bestel hier niet al te veel raki, want de nachtelijke snack rāmen wilt u niet missen. En omdat u deze noedels in varkensbouillon met stokjes moet eten vergt dat wat concentratie. Het wordt in mobiele stalletjes op straat verkocht en smaakt op dit tijdstip extra lekker!

Vliegtickets naar Fukuoka voor een bijzondere stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Fukuoka boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Japan snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Fukuoka

 

yelp
Fukuoka: Hotspots

Meer hotspots
 
Luchthaven: Luchthaven Fukuoka FUK
Valuta: Japanse yen (JPY)

Tijdzone: GMT+9
Vervoer
Netspanning: 100 volt, 50/60 Hz
Weer:

Lees alle praktische info

 

Fukuoka: soortgelijke bestemmingen