Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Kopenhagen

De tuin van Frederiksborg, Kopenhagen
 

Praktische info over Kopenhagen

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Kopenhagen is uitzonderlijk veilig, betrouwbaar, schoon en goedkoop. De metro, bussen en treinen in de stad en omgeving hebben één kaartjessysteem en kaartjes geldig zijn voor alle drie, zonder extra kosten bij het overstappen. De diensten zijn frequent tussen 05.00 en 00.30 uur, met nachtbussen vanaf het gemeentehuisplein naar de buitenwijken. Op vrijdag en zaterdag rijdt de metro de hele nacht door. De metro rijdt van station Vanlose naar Lergravsparken in Oost-Amager, naar Ørestad in West-Amager en naar Frederiksberg. De bussen zijn geel en bushaltes zijn duidelijk aangegeven met overeenkomende gele borden. Een favoriete vervoersmethode voor lokale bewoners en bezoekers is de fiets, en Kopenhagen heeft fietspaden en -routes langs alle belangrijke straten. Kopenhagen is ruim voorzien van taxi's met licentie, gerund door vijf verschillende bedrijven. Taxi's hebben een verlicht bord als ze beschikbaar zijn en kunnen overal worden aangeroepen. Het verkeer in het centrum zit vaak vast en een auto is eerder een gevaar dan een gemak.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese stekker met twee ronde pinnen.

Valuta

De Deense munteenheid is de kroon (DKK). Eén kroon is 100 øre. Creditcards worden algemeen geaccepteerd (met name Visa) en overal zijn geldautomaten. De meeste banken zijn in het weekend gesloten, maar in Kopenhagen zijn verschillende geldwisselkantoren tot laat in de avond en zeven dagen per week open.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Denemarken is +45. Er zijn verschillende GSM-netwerken voor mobiele telefonie die roamingovereenkomsten hebben met de meeste internationale aanbieders van mobiele telefonie. Overal zijn openbare telefoons van waaruit u zowel nationaal als internationaal kunt bellen met munten en prepaidkaarten. In de meeste stedelijke gebieden zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2015 2016
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Witte donderdag 2 apr 24 mrt
Goede vrijdag 3 apr 25 mrt
Eerste paasdag 5 apr 27 mrt
Tweede paasdag 6 apr 28 mrt
Gebedsdag 1 mei 22 apr
Hemelvaartsdag 14 mei 5 mei
Eerste pinksterdag 24 mei 15 mei
Tweede pinksterdag 25 mei 16 mei
Dag van de grondwet 5 jun 5 jun
Kerstavond 24 dec 24 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec
Oud en nieuw 31 dec 31 dec

Klimaat

+

Het weer in Kopenhagen is in alle vier de seizoenen mild. De zomers brengen temperaturen rond de 20°C, terwijl de temperatuur midwinter rond of net boven het vriespunt schommelt. De heetste maand is juli en de koudste maand is februari. De hoeveelheid regen is ook matig, maar in elk seizoen kunnen buien vallen. Winterdagen hebben veel minder daglichturen dan zomerdagen, die lang zijn. De vroege zomer is de beste tijd om Denemarken te bezoeken. Vooral de maand juni is prachtig, omdat de dagen het langst zijn en het weer het meest aangenaam is.

Internationale luchthaven Kopenhagen

www.cph.dk

Vervoer naar de stad

Bussen, treinen en taxi's bieden vervoer naar het centrum van Kopenhagen. Vanaf het centrum van de stad vertrekken er verschillende buslijnen naar de luchthaven. Deze rit duur ongeveer 45 minuten. Trein- en metrokaartjes zijn verkrijgbaar bij het kaartjesloket boven het treinstation in terminal 3. De metro rijdt overdag om de paar minuten en 's avonds om de 15 minuten. Taxi's zijn te vinden buiten de aankomsthal van het terminalgebouw. De tarieven liggen rond de DDK 250-300. Er kan worden betaald met credit card.

Autoverhuur

EuropCar, Hertz, Budget, Avis en andere autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd op de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Taxi's pikken passagiers buiten bij terminal 1 en 3 op. De tarieven kunnen contant of met een creditcard worden betaald.

Transfer tussen terminals

Er rijdt een gratis shuttlebus tussen terminal 3 en terminal 2 (internationaal), en terminal 1 (binnenlands).

Voorzieningen

Alle terminals beschikken over banken, bars, restaurants en vergaderruimtes. Er is een grote verscheidenheid aan winkels in het winkelcentrum van luchthaven Kopenhagen.

Parkeren

Er zijn zeven parkeerterreinen bij de internationale luchthaven van Kopenhagen, die meer kosten naarmate ze zich dichter bij de terminal bevinden. De meeste bieden 15 minuten gratis parkeren, en ze zijn allemaal verbonden met de terminal via een gratis shuttlebus.

Internet

Er is snelle, gratis wifi beschikbaar op de gehele internationale luchthaven van Kopenhagen voor passagiers die zich gratis inschrijven voor het CPH Advantage-programma. De normale tarieven zijn DKK 60 voor een uur of DKK 80 voor vier uur.