Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

De romantische grachten van Amsterdam
 

Praktische info over Amsterdam

Vervoer in de stad

Het centrum van Amsterdam is redelijk compact en gemakkelijk te voet te verkennen. Het kantoor van openbaar vervoersbedrijf GVB bij het Centraal Station beschikt over routekaarten en informatie over het kaartjessysteem, dat gebaseerd is op zones, waarbij hetzelfde kaartje geldig is in bussen, metro's en trams. Na middernacht zijn er nachtbussen die van het Centraal Station naar de meeste delen van de stad rijden. Taxi's behoren tot de duurste in Europa en het huren van een auto of zelf naar Amsterdam rijden wordt afgeraden. Een ideale manier om u te verplaatsen is per fiets. Er zijn verschillende verhuurbedrijven in de stad (ongeveer € 7 per dag of € 30 per week).

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese stekker met twee ronde pinnen.

Valuta

De officiële munteenheid is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken, postkantoren of geldwisselkantoren (meestal aangeduid met de letters GWK). Banken zijn tijdens de weekenden gesloten, maar geldwisselkantoren zijn open. Geldautomaten zijn overal te vinden en meestal 24 per dag te gebruiken.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Nederland is +31. Lokale mobiele telefoniediensten hebben een extreem goede dekking in heel Nederland, met zowel GSM 900 als GSM 1800 netwerken die roamingovereenkomsten hebben met de meeste internationale aanbieders. Internetcafés zijn overal te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2015 2016
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 3 apr 25 mrt
Tweede paasdag 16 apr 28 mrt
Verjaardag van de koning 27 apr 27 apr
Bevrijdingsdag 5 mei 5 mei
Hemelvaartsdag 14 mei 4 mei
Tweede pinksterdag 25 mei 16 mei
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Het klimaat van Amsterdam is gematigd, over het algemeen mild en vochtig. De winters (december tot februari) zijn redelijk mild, hoewel er vorst op kan treden, terwijl de zomers (juni tot augustus) warm, maar zelden heet zijn. In de zomer varieert de gemiddelde temperatuur van 19°C tot 22°C; en in de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 0°C en 6°C. Bewolkte, regenachtige dagen kunnen het hele jaar door voorkomen en lichte neerslag is gewoon. Over het algemeen is het weer in Amsterdam zeer veranderlijk, zelfs midden in de zomer moeten bezoekers voorbereid zijn op plotselinge temperatuurdalingen. Met name de lente en de herfst zijn onvoorspelbaar. De beste tijd om Amsterdam te bezoeken is in de lente (maart tot mei) als de mooie tuinen in bloei staan. De zomer is echter nog altijd het toeristisch hoogseizoen en het kan dus erg druk kan zijn. Amsterdam wordt gezien als een bestemming voor het hele jaar en sommige reizigers geven de voorkeur aan een bezoek in de herfst of winter, als de stad goedkoper en minder druk is.

Luchthaven Schiphol Amsterdam

www.schiphol.nl

Vervoer naar de stad

Het spoorwegstation op de luchthaven bevindt zich onder Schiphol Plaza. Treinen vertrekken hier naar het centrum van Amsterdam en andere bestemmingen in Nederland. De treinen verlaten om de 15 minuten het luchthavenstation, behalve tussen 00.30 en 05.00 uur, wanneer de trein slechts eenmaal per uur rijdt. De korte reis van 15-20 minuten kost ongeveer € 4. De meeste bussen naar Amsterdam rijden om de 15-30 minuten van 06.00 uur tot middernacht op weekdagen en iets minder frequent in de weekenden. Veel hotels bieden gratis shuttlebusdiensten voor gasten.

Autoverhuur

Autoverhuurbalies van onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt en National vindt u in de aankomsthal.

Luchthaventaxi's

Een taxirit naar het stadscentrum duurt ongeveer 20 minuten. Bezoekers kunnen naar Schiphol Plaza gaan, waar zij de Schiphol Travel Taxi met meter vinden. Dit is een taxidienst die vaste tarieven biedt voor iedereen die van en naar de luchthaven reist.

Voorzieningen

De faciliteiten bij Schiphol bestaan onder andere uit pinautomaten en geldwisselfaciliteiten, een gevonden voorwerpenbalie, informatiebalies, bagagekluisjes en bagageinpakdiensten, ultramoderne vergaderfaciliteiten, een medische kliniek, een apotheek, een bibliotheek, een casino en een kunstgalerie. Er zijn tevens verschillende winkels en restaurants, een horecaplein en taxfreewinkels.

Parkeren

Faciliteiten voor kort parkeren bevinden zich nabij de terminal. Dit is de eerste 15 minuten gratis en € 2 per daaropvolgende 12 minuten. Meerdaags parkeren bij Schiphol Smart Parking moet vooraf worden geboekt op de website van Schiphol en kost € 50 voor acht dagen. Het parkeerterrein is verbonden met de terminal via een regelmatig rijdende shuttlebusdienst. Er is tevens valet parking beschikbaar.

Internet

Er is gratis wifi in de hele terminal.