KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Botanische tuinen, Belfast
 

Rauwe havenstad met sfeervolle pubs

Zin in een culturele stedentrip ? Boek vliegtickets naar Belfast en bekijk de prachtige City Hall, breng een bezoek aan de populaire dierentuin en verbaas u over de scheve Albert Memorial Clock-toren. Ook het Palm House in de Belfast Botanic Gardens is een bezoek zeker waard. ’s Avonds duikt u in het sprankelende uitgaansleven van deze eigenzinnige stad.

De grootste Titanic-attractie ter wereld

Belfast staat bekend als de geboorteplaats van de ‘onzinkbare’ Titanic. Laat u hier imponeren door de gigantische afmetingen van het droogdok van dit beruchte cruiseschip. Wilt u meer de diepte in? Breng dan ook een bezoek aan het nabijgelegen Titanic-museum. Shoppen kan uitstekend in het Victoria Square Shopping Centre. Geniet van 4 verdiepingen mode, etenswaren en woonaccessoires. En mis het bijzondere panorama-uitzicht niet! Vanuit de grote glazen koepel kijkt u uit over de hele stad. Belfast is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in het Verenigd Koninkrijk of Ierland. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Belfast!

Een duik in de geschiedenis

Neem in het weekend een kijkje bij St George’s Market. In deze drukbezochte markthal kunt u uw eigen proeverij houden, want menig stalhouder deelt met trots een hapje aan u uit. Voor een beeld van de geschiedenis tussen de katholieken en de protestanten in de stad stapt u in een ‘black taxi’. Deze rijdt u langs indrukwekkende, politieke muurschilderingen die zo kenmerkend zijn voor Belfast. Maar natuurlijk staat de hoofdstad ook bekend om zijn vele typische pubs. Neem zelf een viool, gitaar of ander instrument mee om hier gezamenlijk met de lokale bevolking een spontaan optreden te verzorgen. Proost!

Vliegtickets naar Belfast voor een bijzondere stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Belfast boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Noord-Ierland snel dichterbij.

Lees meer

Lees minder

 

De hoogtepunten van Belfast

 

Belfast: soortgelijke bestemmingen